Boating Holidays in The Ardennes

Highlights in The Ardennes

  • Nature
  • Gastronomic delights
  • The wildlife
  • Taste the local champagne in Epernay and Reims

Holidays in the Ardennes

Experience the scenic Ardennes-region from your riverboat. The word Ardennes is Celtic and means "dense forest." A boating holiday in this area, with the clean country air, leaves one convinced that the lush area functions as Europe's lung. Nature is home to wild boar, deer and some of France's rarest bird species, not to mention that rare plants can also be seen here, such as orchids and the fly-eating sundew.

A boating holiday on the Maas River which winds and meanders, is a charming and memorable experience. You can also sail further into the Ardennes and discover the many exciting cities on the other side of the border to Belgium, the Ardennes offers a patchwork of different experiences.

The wildlife-rich region of the Ardennes, of course, presents many culinary game specialities. The pies, hams and sausages complete the experience. Most famous is the ham from the Ardennes, but connoisseurs prefer the white sausage, a typical speciality produced by local butchers. The undisputed king of the white sausages are Rethel, a must-try for riverboat tourists, but also the white Fumay sausages are excellent. Every year in July held a gourmet festival in the white sausage honour is held.

 

 

In any case, a true gourmet should follow the canal de l'Aisne à la Marne and sail against Champagne. In Epernay and Reims, the former coronation-city of French monarchs, one can taste the local champagne. One learns quickly that the fine beverage is served and consumed for any occasion: as apéritif, for starters, with the main dish or with desserts such as the delicious' Biscuit de Reims.

Dinant

Belgiske Dinant ligger på bredden af den smukke flod Meuse i provinsen Namur. Den ældgamle befæstede by byder på et væld af spændende attraktioner. Byens majestætiske kastel knejser over byen på en 100 fod høj bakke. Dette berømte bygningsværk blev oprindeligt bygget i 1051, men blev ødelagt af franskmændene i 1703. Fæstningen der står i dag, blev opført under den hollandske besættelse i det tidlige 1800-tal. Dinants vartegn Notre Dame kirken (ikke at forvekle med den i Paris) blev faktisk ødelagt af faldende sten fra de nærliggende klipper i 1227, men blev heldigvis efterfølgende genopført i sin nuværende form. Dinant-grotten henrykker gæster med sine mangefarvede klippeformationer, og besøgende sejlere kan sagtens bruge en dag på at udforske herlige Dinant.
Read more

Sedan

Den gamle fæstningsby i Ardennerne er altid et besøg værd. Udover at være en billedskøn og livlig by, er Sedan nok mest kendt for sit slot, der med sit areal på 30.000 kvadratmeter siges at være det største befæstede middelalderslot i Europa. Opførelsen startede i 1424 og slottets forsvarsværker blev konstant forstærket op gennem århundrederne. Selve slottet er det eneste der er tilbage af de vidtstrakte fæstningsværker, der engang lagde i og omkring byen. Sedan var derudover kendt for at være et center for tøjfabrikation i det 16. og 17. århundrede, og er den dag i dag stadig vigtig for Sedan. Husk også at besøge byens gode restauranter og cafeer.
Read more

Namur

Namur er hovedstaden i Vallonien – og er en by der tiltrækker et stigende antal besøgende. Hele området omkring byen er meget charmerende og naturskønt, mens den gamle bymidte er reserveret for fodgængere. Men den største attraktion er stadig byens fantastiske kastel. Muséet for gammel kunst har både malerier, skulpturer, glas og broderier. Namur må absolut være én af de mest imponerende befæstede byer i Europa. Der vrimler med charmerende caféer, boghandlere og vintagebutikker - det er nemt at tilbringe et par dage i denne hyggelige by, hvor der bl.a. er rig mulighed for citadelforskning, gamle byvandringer og afslappet bådture langs floden Meuse. 
Read more

Reims

Reims er den by, hvor de franske konger i sin tid blev kronet, og hvor hovedparten af al champagne bliver fremstillet. Reims er også hjem for en af de smukkeste middelalderbygninger i verden, nemlig katedralen Notre-Dame de Reims. Her er mange af de franske monarker blevet kronet, og katedralen, der er fra den senere gotiske periode, er især berømt for sin imponerende højde og fantastiske glasfacader. Udover et utal af smukke bygninger fra Romertiden og Renæssancen, bør man også forkæle sig selv med et besøg på et af byens mange champagnehuse eller til kalkstenshulerne, der bruges til opbevaring under champagnens aldringsproces. Det kan anbefales at tage med på en af de guidede ture, der som regel afsluttes med en prøvesmagning.
Read more

Verdun

På den østlige bred af Meuse-floden ligger byen Verdun. Her kan du blive meget klogere på de uhyrlige kampe, der fandt sted fra skyttegravene omkring byen under 1. Verdenskrig. I løbet af 1916 udkæmpede franske og tyske tropper en lang udmattelseskrig, som soldaterne kaldte for helvede på jord. Kampene strakte sig over 10 måneder, og i dag vidner en række mindesmærker om de store tab, som begge sider led under kampene. Verdun byder dog også på meget andet end historier om uhyggelige krigshandlinger. Ved en bro over Meuse kan du passere under den smukke byport fra middelalderen, som er den eneste tilbageværende del af bymuren fra dengang. Du kan også besøge byens flotte katedral fra det 12. århundrede eller lægge vejen forbi biskoppernes palads, hvor der i dag er et offentligt bibliotek i den ene ende, mens den anden ende huser World Centre for Fred, Frihed og Menneskerettigheder. I Verdun kan du også smage på den lokale specialitet ”dragées”, som er sukkerovertrukne mandler.
Read more

Charleroi

Charleroi er den største by i den fransktalende belgiske region Vallonien. Siden spanierne grundlagde en fæstning i området i midten af 1600-tallet, har både byen og fæstningen levet en omtumlet tilværelse med mange forskellige overherrer, blandt andre franske, spanske, østrigske og hollandske. Byen var i mange år et industrielt centrum inden for glas, metallurgi og kul, og har derfor fået tilnavnet ”Det Sorte Land”. I dag er industriproduktionen faldet drastisk, men i byens smukke centrum er der masser af seværdigheder at gå på jagt efter. Det gælder f.eks. Saint-Christophe-katedralen, som efter en ombygning i 1950erne mere ligner en byzantinsk basilika end den barokke kirke, den oprindeligt var. Et andet markant bygningsværk, du kan besøge, er rådhuset med sit 70 m høje klokketårn, der er en del af UNESCOs Verdensarvsliste.
Read more

Fumay

På en lille halvø tæt på den fransk-belgiske grænse næsten helt omkranset af Meuse-floden ligger den smukke by Fumay. Byen med tilnavnet ”Skiferbyen” er et af de smukkeste steder langs hele Meuse. Her kan du lægge din båd til i de skønne omgivelser, hvor begive dig ud på smukke cykel- og gåture i de omkringliggende skove. Du kan også besøge den store adventure park i nærheden, hvor du kan give dig i kast med svævebaner, paintball, og andre adrenalinfremkaldende aktiviteter. Fumay er det oplagte sted at nyde den idylliske stemning og smukke natur, som Ardennerne byder på, og hvis du skal have noget godt til ganen, kan du sætte tænderne i den lokale specialitet; hvid budding.
Read more

Charleville-Mezières

Et stop i Charleville-Mézières er et must på din flodbådsferie i Ardennerne. Her kan du spadsere hen over den storslåede gamle plads, Place Ducale. Pladsen er omkranset af smukke huse med skifertage og en flot loggia med imponerende stenbuer. Byen er også kendt som ”Marionetkunstens hovedstad”, og siden 1961 har byen jævnligt være hjemsted for en stor, international marionetfestival. Du kan også lægge vejen forbi Det Internationale Marionetinstitut, hvor en kæmpe robot af en dukkefører hver time dukker op og laver et lille show. Som navnet antyder var Charleville-Mézières oprindeligt to byer på hver sin side af floden. Tidligere husede Charleville Frankrigs royale våbenfabrik, hvor særligt musketter blev produceret i stor stil. Bl.a. Charleville-musketten, som spillede en stor rolle i den amerikanske uafhængighedskrig mod Storbritannien i slutningen af 1700-tallet.
Read more

Pont-a-Bar (Locaboat)

Locaboat port - From the small charming port in the Ardennes it is possible to sail to Sedan, hvor you will find restaurants, shopping and a castle.
Read more
We offer price guarantee. Call us at +45 3916 3344