Holidays in Burgundy Nivernais Loire

On the edges of Burgundy fabulous Nivernais Loire region - the quiet meandering Canal Latéral à la Loire runs parallel to the river Loire and offers fantastic views of scattered hillsides with vineyards - and the magnificent river Loire itself.

Since there are few locks locks to navigate through, this is an easy place to cruise. In combination with the other waterways in the area, such as Canal du Nivernais, the river Yonne and Seine River, offers a perfect opportunity to experience the lush, gentle and peaceful countryside from a unique perspective.

It is very popular to sail one-way between Migennes and Tannay - past Auxerre and the beautiful vine slopes in Chablis.

 

 

Local Attractions

  • The delicious goat cheese Crottin de Chavignol - a local speciality
  • The pretty little bookshops in Charité-sur-Loire and the old river barge city of Marseilles-les-Aubigny
  • Formula 1 museum at Magny Court racetrack close by Plagny
  • Town of Nevers and its rich cultural heritage

Sancerre

Sancerre har smalle, snoede gader og interessante huse. Her er generelt masser af interessant arkitektur fra det 15. og 16. århundrede. Og så er byen er kendt for sin gastronomi og gode vine. I det gamle kvarter finder du bl.a. gode bagerier, vinhandlere og vinkældre. Intet mindre end 300 vingårde hører under Sancerre's bynavn. Du kan eventuelt klare indkøb af dagligvarer i supermarkedet Champion, som ligger ca. 500 m fra kanalen. Tillægningssteder: Halte Nautique of Saint Satur har 30 pladser. Ved turistkontoret kan man bestille en taxa for at komme tilbage til havnen. Alternativt kan man lægge til ved Halte Nautique de Menetreol nedenfor Sancerre, hvor der er 8 pladser.
Read more

Briare-le-Canal

En god by at besøge for smukke spadsereture, mange restauranter, barer, supermarkeder og forskellige forretninger. Hovedattraktion er den berømte kanalbro/aquadukt, som er den længste af sin art i Europa. Kanalbroen blev bygget af Gustav Eifel – ham, som byggede Eifeltårnet i Paris – og dette fantastiske arkitektarbejde er verdensberømt. Besøg også museet for mosaik og emalje - emaljearbejde fra Briare er verdensberømt! Museet holder åbent hver dag i sommerperioden i dagtimerne. Her er desuden løbende udstillinger hele sommeren. Der er markedsdag hver fredag formiddag. Supermarkederne ligger et par kilometer fra lystbådehavnen, men i byen er der mange andre forretninger. Læg til i havnen lige efter aquadukten eller ved den offentlige kaj på den anden side af byen. I begge tilfælde er der en temmelig lang spadseretur ind til selve byen. I lystbådehavnen kan man få vand og el.
Read more

La Charité Sur Loire

La Charité Sur Loire er under UNESCO's beskyttelse, og har været et vigtigt stop på pilgrimsruten til Saint Jacque de Compostella. Kirken her er absolut et besøg værd og et enestående eksempel på romansk arkitektur. Supermarkeder og andre gode forretninger ligger i centrum, ca. 4 km fra kanalen. Man kan lægge til ved Halte de La Chapelle Montlinard, som er en kaj med pullerter. Det er omtrent 2,5 km fra selve byen, men der er gratis tillægning.
Read more

Nevers

I den romerske by Nevers finder du Cathedral of Saint Cyricus and Saint Julitta of Nevers, som skiller sig ud med sine bygningsdele lavet i to forskellige stilarter – én i romansk byggestil og én i gotisk byggestil. Besøg derudover den gamle bydel i Nevers, og oplev de mange monumenter i gadebilledet, som vidner om byens historie. Byen har et offentligt friluftsbad ved havnen. Friluftsbadet er åbent i de tre sommermåneder. Derudover er der badestranden Nevers Plage på Loires flodbred. I en god cykelturs afstand fra Nevers ligger landsbyen Apremont-sur-Allier, som er med i den løbende konkurrence om titlen som den smukkeste by i Frankrig. Landsbyen ligger ved Pont-Canal Du Guétin. Nevers byder på utallige caféer og restauranter i den gamle bydel. Her kan du gå til på ca. 10 minutters gang fra lystbådehavnen. Har du brug for at proviantere, finder du et Champion supermarked ca. 1 km fra havnen. I nogle tilfælde er det muligt at få varerne leveret for et mindre beløb. Prøv. evt. at ringe direkte til Champion supermarkedet, for at forhøre dig om mulighederne. Vær opmærksom på at de fleste forretninger holder lukket søndag og mandag.Der er en golfbane i Magny-Cours, ca. 15 km væk. Tillægning ved Nevers: Man lægger til på pontoner, hvor du finder både vand og el. Herfra er der ca. 10 minutters gang til byens centrum.
Read more

Decize

Decize ligger i sammenslutningen af Canal du Nivernais og Canal Lateral á La Loire, og er omgivet af floderne Loire og Aron. Det er en lille og smuk by, som bestemt er et besøg værd. Der er hele tre gode supermarkeder i nærheden af tillægningsstederne, hvilket gør Decize til et godt sted at proviantere. Besøg markedet, slotsruinerne og ruinerne af den gamle bys fæstningsanlæg og klokketårnet. Byen er gammel og omtalt af selveste Cæsar i hans bog om Gallerkrigene. Byens marked afholdes fredag formiddag. Der er desuden et friluftsbad i Decize, og den nærmeste golfbane ligger ca. 30 km væk. Supermarkedet Intermarché ligger kun 300 meter fra Le Boats base, og har et stort udvalg, en ATM-automat og et møntvaskeri. Der er lukket onsdag og søndag eftermiddag. Supermarkedet Champion ligger også tæt på Canal du Nivernais. Champion er et pænt stort supermarked med et godt udvalg. Der er fire forskellige steder at lægge til i Decize: ved Le Boats base, som ligger i udkanten af byen. Alternativt er der også to steder i bymidten – den ene på selve Loire-floden og den anden ved Vieille Loire. Den sidste mulighed er ved Port des Vignots ved Canal du Nivernais, som også er langt fra bymidten, men tæt på nogle supermarkeder.
Read more

Rogny-les-sept-ecluses

Det er muligt at smage på de lokalt producerede delikatesser i havneområdet (især snegle), hvor du også finder flere restauranter og forretninger. Rogny-les-sept-ecluses er berømt for sin gamle slusetrappe med de 7 sluser. Slusetrappen blev bygget i det 17. århundrede, og er klassificeret som et fransk monument. Den blev oprindelige udtænkt af Henrik IV i 1597, som et forsøg på at forbinde Middelhavet med Atlanterhavet og Den Engelske Kanal. Slusetrappen er i dag erstattet af en ny, som går rundt om bakken. Læg til i marinaen, hvor du finder adgang til vand og el.
Read more

Montargis

Montargis er den næststørste by i regionen og kendt som ”Venise du Gatinais”, fordi her er et utallig af kanaler, som går på kryds og tværs i byen. Mange af husene har direkte udsigt til kanalerne og er smukt dekorerede med blomster på balkonerne. Montargis huser mange berømte restauranter og en masse gourmet-specialiteter (bl.a. praliné-chokolader, safran og Gâtinais-honning). Der er markedsdag onsdage og lørdage i den overdækkede markedshal. Der er over hundrede broer og stier, hvorfra man kan beundre byens arkitekturen. Tag en slentretur i de mange gågader, besøg kirken Paroisse Sainte Madeleine, Château Royal og Hotel Durzy. Eller hvad med en tur ud og se det gamle kloster Ursulines, rådhuset eller Girodet-museet og Gatinais museet, som kan fremvise mange lokale Gallo-romanske levn. Supermarkederne ligger ca. 2,5 km fra kanalen – og i byen finder man et stort udvalg af forretninger. Den unikt beliggende havn finder du i hjertet af denne middelalderby. Her er 12 liggepladser samt adgang til vand og el.
Read more

Migennes

Migennes er det ideelle startsted for en sejlads på Canal de Bourgogne og floderne Yonne og Armancon. Byen har nogle smukke torvepladser, et supermarked bekvemt beliggende i forhold til basen og en banegård overfor, som gør det nemt at komme dertil - også hvis man skal besøge nærliggende attraktioner. Canal de Bourgogne med sine 189 sluser blev åbnet i 1832, og går mellem Migennes og St. Jean de Losne. Da jernbanelinjen mellem Paris, La Roche, Migennes og Tonnerre startede i 1849, åbnede denne virkelig op for udviklingen i dette område. Der er marked torsdag formiddag, og en offentlig svømmepool til fri afbenyttelse lige overfor biblioteket. Læg til ved Le Boats base, hvor der er brusebad og toiletter.
Read more

Joigny

Indsejlingen til Joigny er rigtig flot; de smukke gamle huse langs kanalen spejles flot i vandet, og der er udsigt til vinmarker i baggrunden. Joigny huser en af Frankrigs bedste restauranter La Côte Saint Jacques, som ligger med egen bro til kanalen. Man skal bestille bord i rigtig god tid, hvis man ønsker at spise her. Der findes dog flere andre muligheder for at spise i Joigny, blandt andet hos Le Rive Gauche, der ligger lige ved havnen. Havnen er i øvrigt også Locaboats base, og her er der mulighed for at tanke strøm, vand og diesel.
Read more

Appoigny

Appoigny er en by, som man nemt kan komme til at sejle forbi, da man ikke umiddelbart kan se den fra kanalen. Den historiske by er dog helt bestemt et besøg værd, og danner rammen for flere kendte restauranter, hoteller og bygninger. Besøg Château de Régennes, som er overdådigt møbleret, eller kirken Saint Pierre et Saint Paul fra det 13. århundrede. Den franske heltinde og hærfører Jeanne d'Arc rejste i 1429 gennem byen på hendes rejse til Reim. Du finder derfor også en park i byen, som er opkaldt efter hende. Læg til ved flodbredden.
Read more

Auxerre

Auxerre er et must på denne tur. Denne by er en virkelig smuk og større by, og det er dejligt med at lille afbræk fra de små, søvnige landsbyer. Byen ligger på en skråning, med snoede og stejle gader og mange smukke bindingsværkshuse. Byen har tre smukke kirker, herunder katedralen Saint-Etienne, med de flotte glasmosaikvinduer. Der ligger også et fint gammelt klokketårn midt i byen ved Hotel-de-Ville (rådhuset). I Auxerre er er der mange ting at foretage sig udover den traditionelle sightseeing – her er biografer, teatre, butikker og restauranter, et historisk museum med udstillinger gearet specielt til børn og barnlige sjæle. Byen har et svømmeanlæg, Piscine Stade Nauique de l'Arbre Sec. Det er muligt at lægge til ved parken ved siden af svømmebassinet, hvor du finder store og moderne indendørs og udendørs bassiner. Havnen er perfekt placeret midt i byen, dog på modsatte side, men man kommer nemt over til byen via gangbroen. Prisen for fortøjring afhænger af bådstørrelsen, men inkluderer både vand, toiletfaciliteter og wifi – og så er der også mulighed for at vaske tøj. Alternativt findes der gratis tillægningssteder ved kajen inde i byen eller ved Parc de l'Arbre Sec, som ligger på højre hånd umiddelbart efter første sluse på Canal du Nivernais.
Read more

Chablis

Chablis ligger ca. 15 km fra Auxerre, og har man bare en lille interesse for vin, er dette et must-see. Kør eventuelt forbi på vej til ferie eller på vejen hjem. Man kan også arrangere en guidet vintur i Chablis. Vi kan anbefale Chablis Vititours, som laver vinture i området.
Read more

Irancy

Irancy ligger 3,6 km fra Vincelotte. Det går op ad bakke det meste af vejen til Irancy, men det er en rigtig fin lille vin-by, som man sikkert tit har fantaseret om at støde på. Den ligger i en lille dal og er omringet af vinmarker til alle sider. Der ligger en lille cafe/restaurant. Det er en god idé at booke et bord, lige så snart man ankommer til byen, da den hurtigt bliver fyldt. Byen er meget lille, men rummer ikke desto mindre mere end 12 forskellige vinhuse. Det er muligt at købe vin hos de fleste vinhuse i byen, så det anbefales at man cykler derop og evt. tager en rygsæk med.
Read more

Tannay

Tannay ligger omringet af vinmarker, og man må ikke tage derfra uden at have smagt på de lokale, tørre hvidvine. Der er mange huse fra det 15. og 16. århundrede i byen, og mange har de firkantede tårne, som netop er så karakteristiske for dette område. Der er et mindre marked søndag formiddag ved rådhuset. Du kan også visitere turistkontorets udstilling om de lokale vine og vindyrkning i området. Ved vinkooperativet kan du smage på de lokale vine. Vinkooperativet ligger ved siden af apoteket. Tannay ligger på Via Lemovicensis, som er én af hovedruterne til pilgrimsvandringen til St. Jacques de Compostelle. Tillægning: Læg til ved Le Boats base, hvor du kan tanke vand og få adgang til el.
Read more

Migennes (Le Boat)

Le Boat base - In the immediate vicinity of the rivers Yonne, Armencon and Serein, has Migennes been closely linked to the area's waterways for centuries. Since the Middle Ages, the city has been the center of the commercial routes through Burgundy and a center of the religious France.
Read more

Tannay (Le Boat)

Le Boat port - Tannay is located in the middle of an interesting wine-region that is spreading all over the limestone fields - and they produce excellent dry white wine.
Read more

Decize (Le Boat)

Le Boat port - From Decize you can sail through the Nivernais-Loire region - here it is almost impossible to not be excited about the areas cozyness, and feel totally relaxed.
Read more

Rogny (Nicols)

Nicols port in Rogny - The canals around Rogny will take you to a landscape with beautiful forrests and charming villages. You can go to interesting Montargis, the capital in Gâtinais.
Read more

Plagny (Nicols)

Nicols port in Plagny - You will sail through a beautiful landscape consisting of forrest landscapes and small charming villages - And you are definitely not going to miss exciting places to stop the boat.
Read more

Brienon (Nicols)

Nicols port in Brienon - The port at Brienon is located where the green Morvan region meets the borders to Haut Ninervais and Bourgogne.
Read more

Venarey-les-Laumes (Nicols)

Nicols port in Venarey-les-Laumes - From Venarey you can sail on Canal de Bourgogne - one of the most well-known canals in France - and it snakes through the beautiful landscapes of Bourgogne.
Read more

Briare (Locaboat)

Locaboat port - On the Loire river between Orleans and Nevers in Locaboats' port located in the city of Briare.
Read more

Joigny (Locaboat)

Locaboat base - Surrounded by Côte St Jacques' vines are Joigny along L'Yonne River. From here you can sail out on the Canal du Nivernais and the Canal du Bourgogne from Locaboats base.
Read more

Corbigny (Locaboat)

Locaboat base -  You have close access to restaurants and in Corbigny shopping is possible and a lot of exciting attractions.
Read more

Dompierre-sur-Besbre (Locaboat)

Locaboat base - In Dompierre-sur-Besbre where Locaboat have a base, there are good restaurants, various shops and many interesting sights and activities.
Read more

Waterway Guide - Bourgogne: Loire-Nivernais

Kanalkort

Remember to order a waterway guide!

We offer price guarantee. Call us at (+45) 39 16 33 44