Boating Holidays on Canal du Midi

Highlights along Canal du Midi

  • The beaches and seafood restaurants in Port la Nouvelle, Narbonne
  • The beautiful landscape of Languedoc – The French wine region that produces the most wine
  • Sun-soaked days and yellow sunflower fields.
  • Automatic and fully manned locks.
  • Sights from the Roman times.
  • The lock stairs Fonsérannes (Beziers)
  • The old walled city of Carcassonne - "La Cité"
  • The medieval town of Castelnaudary - home to the dish Cassoulet
  • The Roman city of Narbonne and the famous "Merchants 'bridge'
  • The antique bookshops in Le Somail

Holidays on Canal du Midi

A boating holiday on the historic Canal du Midi will be calm sailing through southern France´s sun-soaked vineyards between Toulouse in the west to Agde close to the Mediterranean beaches to the east. Follow the meandering channel under the patchy shadows of the plane trees, through quaint little country towns as Trèbes and Homps, past green vineyards and yellow sunflower fields. Sail under beautiful oval arched stone bridges and on exiting elevated aqueducts.

Berth near the medieval citadel of Carcassonne with the famous intact old town. Study the ancient bookstores in the antiquarian town of Le Somail or taste the legendary stew Cassoulet in Castelnaudary - the town with the beautiful docks. Sail on the Canal de la Robine to romanesque Narbonne which boats an impressive cathedral and an interesting roman museum.

Adorable restaurants tempt you with typical local dishes and lovely Languedoc wines purchased in the local caves du vin (small wine stores), so why not moor along the channel for an extended lunch stop. Buy delicious food in a market or take a step back in time with some sightseeing. You could also just relax and enjoy the lovely surroundings, while the sun casts warm rays on the deck. Pour a glass of wine and savour wonderful southern France.

 

Cruising advice

Sail from one of our 9 bases on Midi and possibly, on to the Camargue-area along the Mediterranean. You can sail round-trip or one-way.

Beziers

Beziers er den næststørste by på Canal du Midi og en tidligere romersk by fuld af historie. I dag er byen kendt for sin vinproduktion, sommerfestivaler og tyrefægtning. Her er mange ting at se, og den bedste måde at komme til den gamle bydel er gennem parken. Byen er fødested for ingeniøren Paul Riquet, som var manden bag opførelsen af Canal du Midi. Her finder du også den berømte slusetrappe med 7 sluser i alt ved Fonserannes. I byen kan du besøge det store overdækkede marked, Les Halles, og om fredagen afholdes der ofte et enormt åbent marked i byens centrum med det berømte blomstermarked på Allees Paul Riquet som et af højdepunkterne. Der er mange caféer på Allees Paul Riquet, ligesom der er mange restauranter, som serverer mad i spansk stil såsom tapas og paellas. De større supermarkeder ligger i en vis afstand til havnen. Læg til i havnen, her har du adgang til el og vand.
Read more

Carcassonne

Carcasonne figurerer på UNESCO's berømte Verdensarvsliste, og er én af Frankrigs største turistattraktioner. Kommer man til denne del af kanalen, er Carcasonne et stop, som man ikke må forbigå. Oplev middelalderbyen, borgen og voldene, basilikaen og St. Nazaire, hvor der stadig afholdes messe hver søndag kl. 11.00. Du kan også gå en tur forbi Raymond Chesa-parken, som ligger tæt ved de imponerende mure til Cité Medieval. Denne gamle romerske borg La Cité stammer helt tilbage fra det 3.-4. århundrede, og vækker alle vores barnedrømme til live om dengang hvor mænd var riddere, der boede på borge med ringmure, og gik i krig med sværd og lanser. Borgen blev, efter at den havde ligget hen som ruin i mange år, restaureret sidst i det 19. århundrede. Og det er takket være dette arbejde, at stedet med de 52 tårne og 120 indbyggere i dag besøges af mere end 1 million turister årligt. Nyd spadsereturen gennem de krogede, smalle gyder, der er udsmykket med gamle skilte, og få et indtryk af, hvor enkelt krig var dengang, hvor man endnu ikke havde opfundet krudtet. Den offentlige swimmingpool ligger for langt fra kanalen, men der er et åbent friluftsbad – kaldet Piscine Paicherou, som normalt har åbent fra midt-juni til slut-august. Friluftsbadet ligger kun 15 minutters gang fra hovedgaden. Området ved Carcasonne byder på mange restauranter - både i den nederste bydel og i Middelalderbyen. Læg til i marinaen, som er fuldt udstyret med alle former for service.
Read more

Homps

Homps er en gammel handelsby, hvorfra vintønder fra Minervois og Corbiere blev lastet for at blive sejlet videre til Bordeaux. Her er mange vingårde, som man kan besøge for smagsprøver og indkøb. Byen har et romansk kapel og et tårn fra korstogsperioden. I byen er der aftenmarked om fredagen i juli og august måned. Besøg også Lac de Jouarres (1 km fra basen), hvor man kan leje cykelbåd, kano eller windsurfe. Supermarkedet Utile ligger på hovedgaden ca. 400 meter fra havnen, og har åbent hver dag. Man kan lægge til foran restauranterne i byens centrum eller ved Le Boat's base, hvor der er strøm, et brusebad og toiletfaciliteter.
Read more

La Redorte

La Redorte har mange gode restauranter. Blandt andet er byens nye restaurant, Creperie La Rosarie, som ligger på 13 bis avenue, uden tvivl et besøg værd. Restauranten severer mad som en sand gourmet-restaurant, på trods af at priserne er rimelige. I slutningen af juni afholdes Fête de St. Jean - en stor grillfest med fyrværkeri, som er Frankrigs svar på Sankthans. Derudover er der hver 14. juli vandsport på kanalen, forskellige vinsmagning, fyrværkeri og musik i gaderne - altsammen i forbindelse med Bastille-Day. Her er La Redorte en del af "Spotlight on the Canal du Midi" festivallen, som sammen med andre områder langs den smukke flod, fejrer Bastilleday med masser af fyrværkeri. 
Read more

Bram

Bram er en smuk by i et landskab omgivet af vinmarker. Byen er bygget på en måde, hvorpå byens huse ligger i en koncentrisk cirkel omkring kirken. Bram ligger i hjertet af Catharernes område, og borgruiner kan ses på bakketoppene nær byen. Her er gode indkøbsmuligheder og byen er et fint sted at lægge til og tilbringe noget tid. Her er bl.a. et arkæologisk museum samt et par glimrende restauranter - husk at det kan betale sig at bestille bord! Læg til i havnen i Bram, her kan du tanke vand og benytte dig af brusefaciliteter. Byen ligger ca. 1,5 km fra havnen. 
Read more

Le Somail

Le Somail er ét at de mest populære stop på Canal du Midi, og dette er bestemt til at forstå. På trods af, at byen er meget lille, oser den af charme og er meget smuk. Husmurene er beklædt med mangefarvede blomster, som vokser vildt og pynter flot. Byen har en fin gammel bro, et rundt tårn hvori man tidligere opbevarede is om sommeren, et lille gammelt kapel og nogle bemærkelsesværdige boghandlere. Butikken Le Porte Minervoise sælger lokale produkter og lækre delikatesser såsom vin, rosiner, honning, oliven, gedeost, fois gras m.m. Besøg hattemuseet mindre end 1 km derfra på D607. Læg til ved kanalens bred.
Read more

Narbonne

Narbonne var den første romerske koloniby, som blev grundlagt udenfor Italien, og er i dag en stor og travl by med shopping, underholdning, museer og restauranter. Besøg katedralen St. Just, Ærkebispens Palads, Horreum, Via Domitia og andre romerske monumenter. Der er udendørsmarked (non food) torsdag og søndag formiddag. Der er en swimmingpool på Espace de Liberte, inklusiv skøjtebane, bowling og et cafeteria. Du har også mulighed for at prøve Ste- Rose golfbanen med 18 huller. Besøg Le Musee d'Art et d'Histoire, som har en rig samling af malerier og porcelæn i Ærkebispens Palads. Der er også rigtig mange restauranter i byen. Det nærmeste supermarked ligger 5 minutters gang fra Le Boats base. Læg til ved Le Boats base eller ved kajen i byens centrum.
Read more

Argens

Argens er en smuk, lille by – og meget typisk for egnen – beliggende rundt om et slot fra det 14. århundrede, hvorfor man har udsigt over kanalen og floden Aude. Der ligger en bager/købmand ved siden af kirken. Ved ankomst kan du lægge til ved broen.
Read more

Castelnaudary

Castelnaudary - den gamle bydel med bindingsværkshuse og villaer fra det 18. århundrede. Besøg byens store samling af gamle apotekerkrukker på det lokale hospital, det arkæologiske museum, den gamle vindmølle og St. Michaels kapel. Nogle af disse attraktioner har endda gratis entré og de fleste af dem tilbyder en guided tur. Få mere information på det lokale turistkontor I slutningen af august holder man årligt en festival for egnsretten Cassoulet. Castelnaudary har ligefrem udnævnt sig selv til ”verdenshovedstad for Cassoulet”. Ingredienserne til denne ret har altid været til diskussion, men retten indeholder for det meste bønner, andekød, hvidløgspølse og/eller svineskank alt efter sæson. Den kan også indeholde en speciel pølse fra Toulouse. Den traditionelle version kan tage op til 2 dage at forberede. Retten serveres traditionelt i en lerpotte kaldet cassole - derfor navnet Cassolet. Det 4. regiment i den franske fremmedlegion har haft base i Castelnaudary siden 1976, og basen holder åbent for offentligheden 30. april og til jul. Hver mandag er markedsdag i byen. Du finder et mindre supermarked ca. 15 minutters gang fra basen. I bil kan man køre til Intermarché i nærheden af motorvejen ca. 2 km fra basen. Der er andre forretninger, vinkældre, butikker med lokale specialiteter, vaskeri m.m. Læg til i Grand Bassin eller i marinaen i det lille bassin. Her kan man få adgang til el og vand.
Read more

Salleles D'aude

Salleles D'aude er en fin, lille landsby for en overnatning, med restauranter og et mindre supermarked. Besøg det gallo-romanske keramikmuseum (ved PK 2 mellem slusen Empare og Argeliers) eller det europæiske center for patchwork, hvor du kan se den permanente udstilling. Læg til ved kajen i bymidten.
Read more

Le Somail (Nicols)

Nicols base in Le Somail
Read more

Port Lauragais (Nicols)

Nicols base in Port Lauragais
Read more

Negra (Locaboat)

Originally, this base was the first stop for the old postal boats that sailed between Toulouse and Agde in the 19th century. WC and shower available in the base's opening hours.
Read more

Trebes (Le Boat)

Le Boat base - There is a short distance from the idyllic base in Trébes to the breathtaking medieval town Carcassonne.
Read more

Homps (Le Boat)

Le Boat base in Homps - Homps base allows you to explore both the Canal du Midi and Camargue - and is a perfect place for sailing throughout the year. The warm Mediterranean sun and shade from the thousands of cypress and pine trees stand along the rivers' banks, has enchanted visitors sailors for centuries.
Read more

Narbonne (Le Boat)

Le Boat base - Idyllically located on the Canal de la Robine, Narbonne is a perfect place to start your riverboat holiday. With a clear blue sky above you and with the sun on your face.
Read more

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base in Port-Cassafières- Mediterranean atmosphere and a wealth of exciting activities.
Read more

Argens (Locaboat)

Locaboat harbor - between Midi and the Camargue is Loca Boats harbor Argens-Minervois
Read more

Castelnaudary (Le Boat)

Le Boat port in Castelnaudary - approximately 70 km Southeast of Toulouse is Castelnaudary, home to the stew Cassoulet as well as 12.000 inhabitants.
Read more

Waterway Guide - Canal du Midi

Kanalkort

Remember to order your waterway guide along with your holiday

We offer price guarantee. Call us at +45 3916 3344