Boating Holidays in Picardie

Highlights in Picardie

  • Amiens with its beautiful cathedral, listed by UNESCO as world cultural heritage city
  • Hortillonages - the floating gardens
  • Canal de la Somme, Canal de St. Quentin and Canal du Nord

Holidays in Picardie

Take an unforgettable boating trip on one of our pénichette boats and explore the great waterways of Somme Picardie. You can sail on the beautiful Canal de la Somme, the Canal de St. Quentin Canal du Nord.

LYour boating vacation could, for example, lead you to Amiens, with its beautiful cathedral, listed by UNESCO as world cultural heritage city - and on to Hortillonages - the floating gardens which is one of Picardie's most famous sights.

 

 

 

 

Sailing with the Pénichettes from Locaboat does not require sailing evidence - and they are very easy to steer.

From our base in Cappy, you can sail from Peronne up to St. Valéry-sur-Somme - near the Somme Bay.

Amiens

Amiens er rig på kultur og gode madoplevelser, og er desuden en fantastisk spændende by at gå på opdagelse i. Glæd dig blandt andet til at se katedralen, som er den største og højeste gotiske kirke fra det 13. århundrede i hele Frankrig. Det er også her i Amiens, at du kan se Les Hortillonnages, også kendt som de flydende/svømmende haver. Haverne ligger på små øer i marsklandet mellem floderne Somme og Avre, hvor øerne er omgivet af et netværk af menneskeskabte kanaler. På grund af kanalerne bliver området også kaldt Nordens Lille Venedig. På kirkegården kan man se graven for den berømte franske forfatter Jules Verne.
Read more

Abbeville

Abbeville ligger på bredden af Somme-floden, ca. 45 km fra Amiens. Indtil Anden Verdenskrig var Abbeville en betydelig middelalder- og handelsby, men i krigens tidlige fase blev den udsat for kraftige bombardementer. De fleste af byens hovedattraktioner blev dog skånet for de største ødelæggelser, og byen er i dag genopbygget og fremstår meget moderne. Du kan bl.a. se et af Abbevilles højdepunkter, nemlig St. Vulfran-kirken. Kirkens facade er et skoleeksempel på den flamboyante gotiske byggestil. Kirken er en sand skattekiste fyldt med religiøs kunst, talrige af statuer og ikke mindst en fantastisk arkitektur. Der er også god mulighed for at få flotte billeder af kirkens imponerende facade udefra, der nærmest ligner Notre Dame i Paris. Udenfor er der en smuk have, der tilmed er bilfri, så der er gode muligheder for en stille og unik oplevelse af kirken. 
Read more

Noyon

Billedskønne Noyon, der engang var bispesæde og et af Frankrigs mest betydningsfulde religiøse centre, emmer af historie og fransk kultur. Her blev Karl den Store kronet, ligesom den berømte reformator Calvin blev født og uddannet i byen. Noyons gotiske og romersk-katolske katedral er verdensberømt, og det samme er byens museum for Calvin. Gå på opdagelse i de kilometervis af spændende gader og stræder. Beundr den mageløse arkitektur og nyd et måltid på én af de mange gode restauranter i byen. Det er også muligt at bevæge sig lidt væk fra civilisationen og ud i de mageløse landskaber, der omgiver Noyon.
Read more

Saint Quentin

Saint Quentin er en by, som nærmest er synonym med kunst og kultur. Den spændende blanding af stemningsfuld gotisk kunst og Art Deco er en oplevelse i sig selv, men her er meget andet at se for besøgende flodbådssejlere. I middelalderen var byen desuden centrum for klædeindustri og er den dag i dag stadig kendt for sin tekstilindustri.  Byens to største arkitektoniske juveler er basilikaen fra det 12. århundrede og hotellet L'Hotel de Ville de Saint-Quentin med den flamboyante gotiske facade – for ikke at nævne de mange flotte kirker. Husk også at besøge Museum Antoine Lécuyer. Saint Quentin byder desuden på et væld af fine restauranter og traditionelle brasserier.
Read more
We offer price guarantee. Call us at +45 3916 3344