Riverboat holiday in Brandenburg

Highlights in Brandenburg

  • Fantastic wildlife in Spreewald Nature Reserve, which is listed as World Heritage by UNESCO
  • The Sanssouci Castle in Potsdam
  • Vibrant Berlin with its many attractions such as the futuristic Potsdamer Platz and the famous Brandenburger Tor
  • Gothic medieval architecture in Brandenburg an der Havel
  • Watersports on Templiner See by Caputh
  • Werder “the flower city” on a small island in the Havel

Inspiration for boating holidays in Brandenburg

Brandenburg offers relaxation, culture, nature experiences and city holiday. Relaxation and many kinds of beautiful nature, countless streams, rivers and lakes attract many sailors each year, those that visit this beautiful region will be fascinated with the very special beauty of this enchanting region.

Brandenburg has 3,000 lakes and more than 30,000 km of waterways that winds through forests, passing numerous castles and palaces and countless attractions.

Only a boating holiday offers this kind of freedom: feel free to anchor on the lakes and enjoy the star-sprinkled night sky above the natural "swimming pool"; or make use of all the great facilities in marinas.

For those who want to live more comfortably, you can choose one of the free berths in Berlin and conquer the capital.

With your riverboat you can sail easily and effortlessly around Brandenburg's stunning landscapes, a huge and true nature oasis, where you can see beavers, eagles and otters in their element, anywhere there is wildlife to admire.

The river Havel is a long, quiet river. It rises in the Mecklenburg lake landscape and flows through Brandenburg and Berlin. Sail from Marina Wolfsbruck to Potsdam, send us a mail or use our search engine for selection of boats.

Berlin

Berlin er kendt for sine utallige kulturelle institutioner og alsidige natteliv. Takket være en rigtig god metro er det nemt at komme rundt i byen. Berlin har flere broer end Venedig og en voksende vandsportsturisme. Storbyen rummer et utal af seværdigheder, så spørg på turistkontoret for yderligere inspiration. Basepersonalet har muligvis også en guide til byen.Besøg bl.a. Alexanderplatz, Check Point Charlie (den tidligere grænsepost) og det tidligere Østberlin. Fjernsynstårnet har markeret byens centrum siden 1969. Der findes et utal af måder at lære Berlin at kende på; til fods, med bus, i båd, på cykel eller sporvogn. Næsten hvert distrikt har sin egen stil og charme. Tillægning: der er 12 tilægningssteder i den indre by mellem Köpenick, Erkner og Spandau. På tillægningssteder, som er markeret med et hvidt P på en blå baggrund, er det gratis at ligge i 24 timer – det er god tid til sightseeing og shopping. Hold øje med symbolet med en gul bølge, som angiver praktisk information såsom overnatningsmuligheder, gratis gæstepladser for flodbåde, toiletter eller eks. restauranter, hvor hunde er velkomne. Basen vil give dig flere tips og informationer, før I sejler fra basen.
Read more

Potsdam

I løbet af de sidste 300 år er Potsdam gået fra at være en mindre garnisonsby til en af Europas mest imponerende kongelige hovedstæder. Et flot eksempel herpå er Potsdams arkitektoniske mesterværker, de 17 paladser, omgivet af flotte haver. Sammen med den smukke Havel-vandvej har de bidraget til Potsdam's status som verdenskulturarv. Besøg Cecilienhof, hvor Churchill, Truman og Stalin mødtes for at diskutere delingen af Tyskland efter 2. Verdenskrig ved Potsdamkonferencen juni-august 1945. I dag er slottet et monument, og man kan besøge konferencerummet og arbejdsværelserne. Man kan tage med bus og sporvogn rundt til Potsdams kultursteder, parker og haver. Der arrangeres også guidede byvandringer med forskellige temaer. Gå ikke glip af Sanssouci-slottet, som var sommerresidens for Frederik den Store. Slottet anses for at være Tysklands største bygningsværk i rokokostil.
Read more

Brandenburg an der Havel

I byen, der har givet sit navn til hele regionen, kan du gå på opdagelse i en utroligt smuk natur med floden Havel som knudepunkt. Byen er hjemsted for et af Europas største vandsportsområder, hvor søen Beetzsee indbyder til mange forskellige slags aktiviteter på vandet. De mange søer og vandveje er også hjemsted for mange fuglearter, som vil begejstre de naturglade. Her kan du se både storke, traner, ørne og et veritabelt menageri af andre fugle- og dyrearter. Brandenburg an der Havel har også en utrolig rig historie, der strækker sig tilbage til de første bosættelser af slaviske stammer i området. I dag kan du se exceptionelle eksempler på gotisk murstensbyggeri i både de mange kirker og byens fire vagttårne, der stadig står tilbage fra den gamle bymur fra middelalderen.
Read more

Werder

Smukt beliggende på en lille ø i floden Havel vil du på din flodbådsferie i Brandenburg næsten uundgåeligt støde på Werder, som også kaldes blomsterbyen. I sommerhalvåret finder der en lang række festivaler sted i byen, hvor du kan nyde byens skønhed. Werder er også et oplagt sted at gøre holdt for at smide linen ud og se, om du kan hive en fisk i land. Her kan du fange arter som maller, ål og braser. Hvis du hellere vil ud på landlige opdagelser, er vinavl det næststørste erhverv efter fiskeri i Werder. Vinavlen kom til området med munke af cistercienserordenen, der kom til Brandenburg fra Champagne-regionen i Frankrig og grundlagde et abbedi i 1180.
Read more

Oranienburg

Midt i en skov nord for hovedstaden Berlin ligger den charmerende, historiske by Oranienburg. Her skuer det imposante, hvide barokpalads over Havel-floden og vidner om regionens storhedstid under kongeriget Preussen. Byen hed oprindeligt Bötzow, men efter at greve Frederik Vilhelm giftede sig med Louise Henriette af Oranien-Nassau, byggede han et den første del af paladset til sin nye kone. Paladset blev navngivet Schloss Oranienburg af Louise Henriette, og kort efter tog hele byen navnet Oranienburg. Hvis du vil forkæle sanserne og give yngre medlemmer af selskabet en god oplevelse, er det bestemt værd at slentre en tur igennem det store havekompleks, der ligger i forlængelse af paladset. I kan fx gå på opdagelse i de 16 ”haveværelser”, som er designet i hver sin unikke stil. Hvis der skal lidt mere gang i den, kan I besøge det store legeområde, der også indeholder en samling af skøre havenisser.
Read more

Caputh

Fra basen i Potsdam kan du sætte kursen tværs over Templiner See for at ramme byen Caputh. Selv om navnet antyder noget andet, så er byen bestemt ikke kedelig og kaput. Her er masser af muligheder for vandsportsaktiviteter på søen, eller du kan tage en skøn vandretur i den idylliske natur omkring byen. I byen finder du også flere interessante bygningsværker, der bestemt er et besøg værd. Læg vejen forbi slottet med dets flotte haver designet af den berømte landskabsarkitekt Peter-Joseph Lenné, som også har designet haverne til Sanssouci-paladset i Potsdam. Byen er også kendt for sin flotte kirke med et fritstående klokketårn og for at være hjemsted for Albert Einsteins sommerhus. Den kendte videnskabsmand nåede at have huset i 4 år, inden han blev drevet på flugt af nazisterne. Sommerhuset er det eneste tilbageværende af de ejendomme Einstein ejede, da han forlod Tyskland.
Read more

Potsdam (Le Boat)

Le Boat port in Potsdam - Potsdam is better known as Germany's Versailles, and the ancient home for the kings of Prussia.
Read more
We offer price guarantee. Call us at +45 3916 3344