Send request
X
Ahoy! Should a sailing adventure be your next trip? Then send us a request.
 

Split, Trogir & Kastela (Central Croatia)

We offer price guarantee and are members of the Danish Travel Guarantee Fund. Call us at +45 3916 3344

Byen Maslinica og øen Solta

Den charmerende ø Solta, ligger lige ud for travle Split. Længere ude findes de større øer Hvar, Vis og Brac - alle med et spændende udvalg af havne at udforske. Når du nærmer dig den vestlige side af Solta, vil du se en serie af billedskønne småøer sprede sig ud i havet. Den lille havn Maslinica og dens mange rækker af frodige oliventræer (maslina betyder oliven) bliver langsomt synlig. Maslinica er berømt for sin autentiske skønhed, olivenlunde og skønne strand. Engang var byen afhængig af fiskeri, men har i de senere år udviklet sig til en hyggelig turistdestination, med lækker mad i tavernerne, indbydende strandliv og en afslappet stemning af ophøjet ro. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Du kan tøje op ved molen i Maslinica, eller du kan kaste anker i den nærliggende bugt Sesula. Highlights Gå I land og tag en gåtur gennem Maslinica, kig I butikker eller spis i en af byens traditionelle kroatiske taverner – alt sammen en hyggelig måde at bruge en eftermiddag eller tidlig aften. Der er mulighed for at leje en cykel og udforske Solta på egen hånd. Øens ældste bebyggelse og hovedby hedder Grohote, og skal findes et stykke inde på øen, men er helt sikkert et besøg værd på grund af sin landlige og sceniske skønhed. Afslapning og en forfriskende svømmetur ved en af de mange strande, f.eks. populære Necujam, er en god måde at opleve øens afslappede sindsstemning. Faciliter Kajplads er tilgængelig. Ingen andre faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Read more

Øen Vis og Vis By

Vis er en populær turistdestination, med smukke strande og et livligt natteliv i Vis By. Når du kommer til den nordøstlige ende af Vis, vil du se Stonica Bay, hvor du kan slappe af og tage en forfriskende svømmetur. Ikke langt derfra er ældgamle og historiske Vis By - grundlagt i 397 B. C., af Siciliens hersker Dionysius. Den sydlige del af Vis By har en lang række smukke stenbygninger, bygget i de 16. og 17.århundreder, bl.a. Garibaldi Paladset. Du vil med garanti blive fascineret af Vis By - og spredt ud over Vis findes desuden ældgamle ruiner, klostre og kirker, og endda et romersk amfiteater! Vis er en stor og bakket ø, men er også hjem for mere end 500 forskellige slags urter – om foråret er luften aromatisk med duften af rosmarin og salvie. Kort sagt: sejlads i dette område vil introducere dig for en af de Dalmatiske Øers juveler. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er rigelig med plads til at kaste anker i bugten ud for Vis, men de fleste sejlere tøjer op ved molerne. Highlights En gåtur gennem Vis By er en behagelig måde at se de mange seværdigheder. Alt ligger forholdsvis tæt, og det er ikke nødvendigt at leje taxa eller cykel. I den vestlige ende af bugten, ligger den ældgamle græske bebyggelse Issa på Gradina Hill – et besøg hertil er helt sikkert besværet værd, og udsigten derfra er intet mindre end udsøgt. Man kan udforske den gamle begravelsesplads og resterne af det romerske amfiteater. I den gamle sektion af Vis By findes flere betagende bygninger fra de 16. og 17.århundreder. I Vis By findes også et arkæologisk museum, med en fremragende samling af genstande fra lokale udgravninger, bl.a. en bronzestatue af en græsk gudinde. Det er en fornøjelse at slentre rundt i byens smalle stræder og nyde dens hyggelige offentlige pladser, kigge butikker og spise på en cafe eller restaurant. Husk at smag på en af de lokale vine, produceret af druer høstet på en af øens mange vinmarker – den rubinrøde Plavac er især forfriskende! Faciliteter Kajplads, brændstof og elektricitet er tilgængeligt.
Read more

Milna

On the western side of the island of Brac, you’ll find Milna – a beautiful and charming little fishing village unmarred by modern architecture. Here you’ll find an oasis of calmness surrounded by farms, vineyards and olive groves, and stretching out on either side of the harbour there are sand and pebble beaches, giving easy access for a swim in the crystal-clear water. In the village you’ll also find several restaurants where you can enjoy a taste of the locale cuisine.
Read more

The submarine base

Vis was previously under Yugoslavian control and it held an important strategic position during the Cold War. In the 1990’s the island reverted to Croatian control and the military installations on the island, e.g. buildings and tunnels, were abandoned. Some of the installations were repurposed, while others remain empty, and the submarine base is worth checking out. A visit to the 110-meter-deep former submarine base will really give you sense of Vis’ military history.
Read more

ACI Marina ved Hvar

Naturskøn og beskyttet marina, med flydebroer og mooringsliner. Marinaen byder på gode badefaciliteter, en hyggelig restaurant, samt et lille supermarked og en bar. Der er strøm og vand på kajen. Der går desuden taxa til Hvar hver halve time næsten døgnet rundt. Det er et ret dyrt sted at overnatte, men er en sikker og stille havn, med god service. Her er desuden reception med vekselkontor, scooter,cykel-og billeje, og WLAN internet. Marinaen er lokaliseret i den ydre del af den lokale Vrboska Havn.
Read more

Bugten Vela Garška

Besøg denne lille hyggelige bugt nord for Hvar By - der er godt beskyttet mod vest- og nordlige vinde. I bunden af bugten ligger der en lille hyggelig familierestaurant - familien der driver stedet ejer har etableret mooringsliner med liner i land, der kan bruges gratis af spisende gæster. Restauranten har ikke strøm, så det er primitiv, men virkelig god og spændende mad - hvor især de friske fiskeretter kan anbefales. Man har også mulighed for at blive hentet fra Hvar, hvis der er behov for det - familien der driver restauranten er meget behjælpelig med det. Vela Graska er et godt stop, hvis man gerne vil have en rolig og hyggelig aften - med fremragende lokal mad, og mulighed for god badning.
Read more

St. Clement Island

Pakleni-øgruppen, en undergruppe af de Dalmatiske øer, er berømte for deres skønhed, charme og afsidesliggenhed - og her finder du blandt andet fabelagtige strande og en uvurderlig fornemmelse af sindsro. St. Clement (også kaldet Veli Otok eller Den Store Ø) har en udsøgt lille havn i Palmizana-vigen, med en marina og adskillige gode restauranter ved vandet. Pakleni-øerne har været beboede i tusinder af år, blandt andet bevist af de Illyriske gravhøje der daterer sig tilbage til det 4.århundrede B.C., og ruiner af ældgamle romerske huse. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er adskillige ankerpladser Pakleni-øgruppens mange vige og bugter. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Lige meget om du har lyst til at nyde roen på dækket, gå på opdagelse i øens skovdækkede indland, eller spise på en spændende restaurant – så det hele muligt på St. Clement. Du kan også vælge at udforske det berømte kapel fra 1400-tallet eller øens museum – ligesom en af Kroatiens mest populære turistdestinationer, Hvar By, kun er en vandtaxa-tur væk! Middelalderarkitekturen, de historiske steder, butikkerne, cafeerne, restauranterne og natklubberne er alle betagende og sjove. Dykningen er formidabel ved Pakleni-Øerne (husk at dykning kun er tilladt i selskab med en guide). Faciliteter. Kajplads, vand, bad og elektricitet er tilgængeligt.
Read more

Øen Hvar og Hvar By

På Hvar’s nordkyst, lige efter Kap Pelegrin, ligger den smukke vig Parja, hvor du kan stoppe for at spise frokost på den hyggelige restaurant ved vandkanten. Når du fortsætter østpå ad nordkysten, kommer du forbi Vrukova-vigen, endnu et naturskønt sted at bruge lidt tid. Når eftermiddagen går på hæld, kan du fortsætte til Vrboska-vigen, med dens lille havneby af samme navn, og en førsteklasses marina. Byen er utroligt billedskøn og ligner et mini-Venedig, med stenbygninger og den maleriske bro ved havnen. Hvar har en rig historie og et frodigt udseende, med nåletræer voksende på øens stejle bakker. Lavendel er en vigtig afgrøde her, og marker med lyng er almindelige. Venetianerne har spillet en prominent rolle i øens historie, hvilket bl.a. ses på byernes spændende arkitektur.  På øens sydside findes smarte Hvar By – en af de største turistdestinationer i Kroatien, og ofte sammenlignet med St- Tropez på den franske riviera. Her findes gode restauranter, berømte historiske steder og et livligt natteliv. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er mange afsondrede vige og bugte, hvor du kan kaste anker ud for smukke strande, samt en del kønne fiskelandsbyer med sikre og beskyttede havne og førsteklasses marinaer. Highlights På øens sydside findes travle og energiske Hvar By. Byen har flere marinaer, men de betjener hovedsageligt megayacht-publikummet. For at besøge byen, er det langt mere bekvemt (og mindre bekosteligt) at sikre sig en ankerplads ved den nærliggende ø St. Clement, og derefter tage en kort tur i vandtaxa til Hvar By. En gåtur langs byens havnepromenade, vil give dig en fornemmelse af byens smarte og travle stemning. Renæssance-arkitekturen er fabelagtig, men butikker, cafeer, restauranter og natklubber er byens hovedattraktioner. Langt mere rolig er havnebyen Vrboska på nordkysten, en af de smukke nydelser ved sejlads ved Hvar. Her kan du udforske de smalle gader, smage den lokale mad og besøge byens spændende historiske steder – alt sammen en hyggelig måde at bruge din eftermiddag.  Her er også St. Marija kirken, befæstet af de lokale i 1500-tallet, for at beskytte øen mod tyrkiske plyndringstogter. Fiskerimuseet er fascinerende – her kan du lære alt om fiskerierhvervet på de Dalmatiske Øer gennem tiderne. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Read more

Den Blå Grotte (Bisevo)

Ti prominente grotter borer sig langt ind i øens klippekyst, og den Blå Grotte er den mest spektakulære af dem alle. En time før middag, når solen står højt på himlen og vandet er roligt, strømmer sollys fra en åbning under vandet ind i grotten, og forvandler dens vand til en safirblåt hav, der glimter i nuancer af lyserødt og sølv. En tur til grotten for at svømme, snorkle eller dykke er en oplevelse af en anden verden, og der går turbåde dertil dagligt.
Read more

Bugten Stiniva

Stiniva er et naturligt fænomen - med et meget attraktivt og usædvanligt udseende. Indgangen til vigen er meget smal - kun 4-5 meter, men udvider sig øjeblikketligt, og i bunden findes en smuk strand. Området blev sandsynligvis skabt da loftet på en hule kollapsede og blev beskyttet som et naturligt monument i 1967, og idag er stedet en velbesøgt turistdestination pga. den velbevarede naturlige skønhed. Her er ingen direkte vejforbindelser, og indgangen er for smal til lystbåde - men du kan sejle dertil i din dinghy. Naturen i bugten er utroligt flot, og sceneriet ved stranden er meget spektakulært. Der er desuden en lille bar på stranden.
Read more

Split By

Split er en kosmopolitisk, eksotisk og summende by, med utallige attraktioner - lige fra det historiske Diocletians-Palads og et væld af museer, til smarte butikker og gode restauranter. De spektakulære Dinariske alper skyder i vejret længere inde i landet og skaber en smuk horisont for indbyggere og besøgende - og det er ikke mærkeligt at Split har fået status som verdensarvsby af UNESCO.
Read more

Øen Brac

Selvom Brac faktisk er forholdsvist tæt befolket og hjem for de to store resorts Supetar og Bol, der summer af aktivitet i højsæsonen (juli og august), er øens skønhed og afsidesliggende stemning betagende. Husk også at sætte kurs mod den lille fiskerlandsby Milna, hvor du kan slappe af om bord, eller gå i land og udforske. Brac har 11 byer og landsbyer. Bjerge rejser sig i øens indland, majestætiske Vidova Gora når næsten 770mtr og står som et umiskendeligt vartegn når du nærmer dig. Brac har gennem århundreder været berømt for sine stenbrud – men er i dag nok mere kendt for sine fantastiske strande, intime cafeer, gode restauranter og mulighederne for vandsportsaktiviteter, inklusiv formidabel snorkling. Sejlads i farvandet ved Brac, garanterer en formidabel oplevelse. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Der er adskillige ankerpladser i vige og bugte rundt om på øen. En af de mest spektakulære bugte, er den ved den lille landsby Milna. Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt Highlights Brac handler hovedsageligt om strandene, hvor du kan hygge dig med vandsportsaktiviteter af enhver slags. Klippeformationerne under vandet myldrer med fisk, og er formidable steder at snorkle og dykke (kun guidede dykkerudflugter). Nattelivet ved Bol er endog meget livligt. Havnen Milna er velkendt for sine intime restauranter, rolige stemning og smukke strande – her er også en førsteklasses marina. Faciliteter Kajplads, vand og elektricitet er tilgængeligt.
Read more

Fiskerlandsbyen Komiza (Viz)

Viz var i mange år en jugoslavisk militærbase, men efter Kroatien vandt status som uafhængig stat, blev øen i 1990 igen åbnet for turisme. Det har givet mulighed for at udforske både ældgamle, men stadig moderne Viz By, men også de mindre landsbyer, hvor tiden, på grund af isolationen, i vid udstrækning har stået stille - en af dem er fiskerlandsbyen Komiza, der står som et unikt eksempel på hvordan livet på de Dalmatiske Øer engang var.  Øens natur er ligeledes behageligt uspoleret, med frodige nåletræsskove, olivenlunde, mandarin- og carobtræer. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. De tøjer op ved molen, der er udstyret med mooringliner, for at gøre det nemmere at fortøje sin lystbåd. Komiza bør undgås på grund af dens lille størrelse og kommercielle trafik (fiskerifartøjer og turbåde til Bisevos Blå Grotte). Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights I ca. år 1250, flyttede benediktinermunkene fra klostret på lille Bisevo Island, fem sømil sydvest for Komiza, til et splinternyt kloster lidt øst for byen. Det bidrog til udviklingen af den smukke bugt, og Komiza har været en fiskerihavn lige siden. Tag dig tid til at undersøge klostret eller nyd gåturen til byens højborg(ca.1585), beliggende ved foden af kajen. Du kan også tage en sightseeing tur til Den Blå Grotte ved Bisevo, et af vidunderne ved Dalmatiske Øer. Farvandet ved de centrale Dalmatisk Øer, er fuldt af skibsvrag – og bliver hyppigt besøgt af Kroatiens mange dykkerklubber. Dykning er underlagt begrænsninger i Kroatien, men det er let at arrangere en tur til områdets rev, huler, skibsvrag og Den Blå Grotte. Tjek også udendørs natklubben ved Kamencia Beach ud, hvis du er ved Komiza om aftenen. Faciliteter Kajplads, vand og elektricitet er tilgængeligt.
Read more

Palmizana

Palmizana is a popular little tourist resort on the island of Sveti Klement. The resort is beautifully situated in a bay surrounded by dense pine forest and exotic plants. Here is no traffic, but instead you’ll find a large network of paths and trails, making it easy for you to explore the island and find hidden bays and beaches. The place is known for its delicious specialities, and the local cuisine has several times been named as the best in the Mediterranean.
Read more

Split (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - i den smukke kystby Split med de mange romerske islæt finder i basen i ACI marina Split
Read more

Trogir (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base in Trogir - In the southern Dalmatia in Trogir, close to the airport of Split, is Kiriacoulis base in ACI Trogir.
Read more

Marina Baotic (Helios Stratos)

Helios Stratos' marina in Baotic - The marina is build according to the highest stardards and it is one of the most modern in Croatia.
Read more

Trogir (Freewave)

Freewave Charter's base in Trogir
Read more

Split (Euromarine)

Euromarine Hamn - In the ACI marina in Split is Euromarines base.
Read more

Kastela (Croatia Yachting)

Croatia Yachting's base - Marina Kastela is one of the newest and it is located in Kastel Gomilica.
Read more

Kastela (Burin Yacht Charter)

Burin Yacht Charter base - Marina Kastela is one of the newest i Croatia and is located in Kastel Gomilica.
Read more

Rogoznica (Brave Cats)

Brave Cats Charter hamn i Rogoznica (den prisbelönta Marina Frapa) 24 km från Split.
Read more

Kastela (Noa Yachting)

Noa Yachting's base - It will take approximately 15 minutes to go from the airport to Split.
Read more

Kastela (Sail Croatia)

Sail Croatia port in Kastel Gomilica 
Read more

Trogir Marina Baotic (Yacht and Fun)

Yacht and Fun base - in Trogir, Marina Baotic
Read more

Split ACI Marina (Astarea)

Astarea base - i Split ACI Marina
Read more

Kastela (BavAdria)

BavAdria base - in Marina Kastela
Read more

Split ACI Marina (Aba Vela)

Aba Vela base - Located in ACI Marina Split
Read more

Rogoznica (Ban Tours)

Ban Tours base - Located in the awarded Marina Frappa app. 27 km from Split
Read more

Trogir (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base in Trogir
Read more

Trogir SCT (Croatia Yacht Club)

Croatia Yacht Club base - Easy to get to and a perfect start for a visit to the beautiful croatian archipelago and islands such as Brac, Hvar and Vis.
Read more

Trogir (Baotic Yachting)

Baotic Yachting base in Marina Seget Trogir.
Read more

Trogir SCT (Angelina Tours)

Angelina Tours' base in Trogir.
Read more

Kastela (Trend Travel Yachting)

Trend Travel Yachtings's base - In the regions second largest town, Kaštela, you will find Trend Travel Yachting's base. Marina Kaštela is one of the newest in Croatia and it is placed in the beautiful old town Kaštel Gomilica.
Read more

Trogir (Dalmatia Charter)

Dalmatia Charter base - is located 10 km from Split airport in Trogir. It is a nice little town and Dalmatia Charters base is located in the old part of town.
Read more

Rogac (Sailing Europe Charter)

Sailing Europe Charter - Basen findes på øen Solta, ud for Split
Read more

Split (Nautika Centar Nava)

Nautika Centar Nava base - hitta NCN i deras privata Marina Nava Split.
Read more

Kastela (Yacht4you)

The new marina in Kastela features spacious parking, grocery shopping, and much more.
Read more

Split (Sunlife Charter)

Sunlife Charter port in Split 
Read more

Split (Ultra Sailing)

Ultra Sailing hamn - ACI Marina Split ligger i den sydvästra delen av staden och är en bra utgångspunkt för segelsemester i Adriatiska havet.
Read more

Trogir (Waypoint)

Waypoint Charter port in Trogir
Read more

Split (Adria Sail Charter)

Adria Sail Charter base - In Marina Spinut in Split is Adria Sail Charters base - easy to access and a perfect start for a visit to the beautiful croatian archipelago and islands such as Brac, Hvar and Vis.
Read more

Trogir (Ultra Sailing)

Ultra Sailing base -  hamnen ligger 10 km från Split flygplats i den väl skyddade ACI Marina i Trogir. Det är en trevlig liten stad, och Ultras hamn ligger i den gamla delen av staden.
Read more

Kastela (Adriatic Yacht Charter)

Adriatic Yacht Charter's base - In the regions second biggest capital, Kaštela, is Adriatic Yacht Charter's base located. Marina Kaštela is one of the newest in Croatia and is placed in the beautiful old part of town, Kaštel Gomilica.
Read more

Split (Adriatic Challenge)

Adriatic Challenges base - Easy to reach and with exit to the beautiful archipelago and interesting islands such as Brac, Hvar, Vis.
Read more

Split (Adria Yachting)

Adria Yachting base - At the ACI Marina in Split is Adria Yachting's base located - Easy to reach and with exit to the beautiful Croatian Archipelago and interesting island such as Brac, Hvar and Vis.
Read more

Trogir (Navigare)

Navigare hamn i Trogir - omkring 1 km väster om Trogir är Navigare Yachtings hamn i Marina Seget
Read more

Agana-Split (Sunsail)

Sunsail base Agana - 13 km west of Trogir you will find Marina Agana.
Read more

Split (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - ACI Marina Split
Read more

Trogir ACI (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - ACI Marina
Read more

Kremik (Anamore Yachting)

Anamore Yachting base - Kremik marina is located south of Šibenik - approximately 45 minutes from the airport in Split and a few hours from Zadar.
Read more

Murter (Marina Hrmina)

Marina Hramina base på Murter
Read more

Trogir SCT (Pitter Yachting)

Pitter Yachting base - Trogir SCT.
Read more

Agana (Moorings)

Moorings hamn - omkring 13 km väster om Trogir är Moorings hamn i Marina Agana.
Read more

Central Croatia

Month

°C Max

°C Min

Avg. precipitation (mm)

Avg. Water temp. (°C)

Avg. wind (m/s)

January

8

1

95

14

3

February

10

2

86

14

3

March

12

4

89

14

4,5

April

16

8

82

14

4,5

May

21

12

69

17

4

June

25

15

74

21

2,5

July

28

17

46

24

2,5

August

28

17

64

25

2,5

September

25

14

75

23

2,5

October

19

10

102

20

2,5

November

14

6

134

17

2,5

December

10

3

127

15

2,5

Loading...