We offer price guarantee. Call us at (+45) 39 16 33 44

Øen Panarea

Eksklusive butikker, restauranter, natklubber og smukke private hjem. Her er stille stræder og vidunderlige, indbydende strande – og det er fascinerende at udforske det arkæologiske sted Punta Milazzese, en landsby fra bronzealderen. Der er en fremragende ankerplads i nærheden, lidt mod øst. Et fantastisk stop på vejen til Panarea, er klippeøen Basiluuzo, hvor du kan gå i land og tjekke udsigten og de ældgamle romerske ruiner. En gammel yndlingsdestination for Europas intellektuelle elite, byder Panareas 5.4 kvadratkilometer og tre landsbyer på masser af tilflugtssteder for besøgende. Stranden La Spiaggetta er et populært sted for svømning, solbadning og snorkling, og det er en god oplevelse at tage en vandretur til de vulkanske damphuller på øens nordlige spids, hvor røgen bærer vidne om at der ikke langt under jordens overflade løber strømme af smeltet lava – der findes en fantastisk ankerplads lidt mod øst. Ca.2 sømil fra Panarea, findes det gigantiske klippefremspring Basiluzzo, et eksempel på de mange stenformationer der findes overalt i det Tyrrhenske Hav. Under en mil lang, rejser dens forrevne og spidse spir sig 492 fod over det krystalklare havs overflade. Vandet er faktisk så klart, at man fra den gamle mole kan se en gammel nedsunket romersk skibsbygningsplads. Men for mange, vil Panareas tiltrækningskraft først og fremmest bestå i øens fantastiske restauranter og natklubber, der altid er sofistikerede, trendy og meget underholdende. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Kajplads er tilgængelig ved molen ved Contrada San Pietro, eller foran klubben Raja. Når vinden kommer fra øst (hvilket den ofte gør om morgenen) er disse moler ikke sikre. Der findes et smukt overnatnings-ankerplads øst for Punta Millazzese, og en anden tilsvarende naturskøn ankerplads ved Cala Junco – her er der nogle gange restriktioner for forankring, og det er bedst at tjekke med havnemesteren eller det lokale turistcenter før man kaster anker. Highlights Udover den fantastiske mad på de gode restauranter, natklubberne og de smukke strande, er en af Panareas mest fascinerende attraktioner bronzealder landsbyen Punta Milazzese. Det er en fornøjelse at gå blandt de 23 ovale stenhytter, og fantasere om hvordan det må have været at leve på øen på den tid. La Spiagetta er en fantastisk sted at snorkle, svømme og solbade. Faciliteter Der er ingen faciliteter for lystbåde tilgængelige på Panarea.
Read more

Øen Vulcano

I år 183 B.C., rystede et enormt undersøisk vulkanudbrud Vulcano. Havbunden ved øens nordlige ende åbnede sig, og strømme af lava væltede ud, og skabte er vedhæng til den større ø. For lidt over et århundrede siden gik bjerget Vulcanello i udbrud igen, og skabte et ejendommeligt landskab af basalt-figurer, som de lokale kalder Monstrenes Dal. Det er en fantastisk oplevelse at snorkle i det klare vand langs de næsten vertikale klipper, der sænker sig ned i dybet, samt i de fascinerende havgrotter og ved de dejlige strande – undervandlandskabet er unikt og skabt gennem tusinder af års vulkansk aktivitet. Det er muligt at se de varme gasser boble frem under vandet, og det hvide pimpstenssand og sorte basaltiske formationer, danner en smuk baggrund for myriaderne af farverige fisk. Fans af dykning vil finde et væld af gode steder, specielt i farvandene omkring Lipari og Vulcan – især La Franata dell´Archipelago er værd at nævne. De lokale dykkerbutikker er altid klar til at arrangere guidede udflugter, der passer til alle færdighedsniveauer. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Vulcano´s to bugter hedder Porto di Levante og Porto di Ponente. Begge er gode ankerpladser, afhængigt af vindretningen. Highlights Øens hovedby hedder Vulcano, og byder på mange butikker, restauranter og barer. Du kan arrangere bus/taxi-ture til indlandet og landsbyen Piano, der ligger mellem de to bjergtinder Mt. Saraceno og Mt. Sommata – og du kan klatre til toppen af den udslukte vulkan Gran Cratere, for at beundre den fantastiske udsigt og kigge ned i det dybe krater. Selvom den ikke teknisk set er vulkansk aktiv, har Vulcano et utal af varme kilder. Mudderbadene Laghetti di Fanghi og de varme kilder nær Via Provinciale er et af de bedste områder med termisk aktivitet i området. Der er fantastiske muligheder for snorkling og svømning på øens sydside, mellem Punta dei Porci og Porto Bandiera, og mellem Punto Monaco og Testa Grosso på nordvestsiden af øen. Spiaggia Sabbie Nere er en af de bedste strande i de Lipariske Øer. Faciliteter Der er ingen faciliteter for sejlbåde på Vulcano.
Read more

Salina

Salina er den eneste af de større øer med store vandforsyninger, der til gengæld har gjort øen grøn og indbydende. At leje en bil, cykel eller scooter, er en charmerende måde at se Salina og dens mange charmerende veje. Øen adskiller sig fra resten af de Lipariske Øer, ved at have adskillige vandkilder, der har gjort den næringsrige vulkanjord til et ideelt levested for et væld af flotte planter og træer, inklusiv jordbær, brombær og kaktusfigen. Mere end 400 arter af planter og træer vokser på de skråningerne af de tre udslukte vulkaner, der dominerer horisonten. Naturskønne ankerpladser, maleriske havne, spændende butikker og restauranterne og barerne i de tre landsbyer og fem småbyer, gør sejlads ved Salina til en afslappende og fornøjelig oplevelse - i fantastiske og frodige Middelhavsomgivelser. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Der er en god ankerplads i Porto Santa Marina. Rinella, på sydsiden af øen, er en naturskøn og beskyttet ankerplads. Som sædvanligt skal ankerpladser for natten vælges efter vindretningen. Highlights Salina er med sine 41 kvadratkilometer, den andenstørste af de Lipariske øer. Øen byder på snoede småveje og mageløse udsigter fra de smukke vulkaner – og det er oplagt at leje en bil/scooter/cykel for at få det bedste ud af dit besøg. Taxi og busser er også tilgængelige. Vandrestier findes i øens indland og langs de smukke strande – og i alle sværhedsgrader. Madonna del Terzito helligdommen, og de tilhørende haver, er især smuk. Pollara er den mest spektakulære strand på øen, og den italienske filminstruktør Massimo Troisi, filmede dele af ”Postmanden” her. Salina har fået sit navn fra den lille saltsø Lingua, på den sydøstlige ende af øen. Det var engang et vigtigt saltudvindingssted, og er i dag et spændende sted at tage en gåtur, hvor det nærliggende fyr tilføjer til den maritime charme. Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt ved Porto Santa Marina.
Read more

Øen Stromboli

Med sin beskedne størrelse, er Stromboli fuldstændigt domineret af vulkanen, der ifølge geologiske målinger, har været i udbrud i de sidste 2000 år. Vulkanen, der måler mere end 900 meter i højden, er selvfølgelig også hovedattraktionen, men øen har desuden to charmerende landsbyer, der er sjove at udforske. Her finder du traditionelle hvidskurede huse og smalle stræder, typisk for middelhavsområdet. Stromboli er desuden berømt for sin neapolitanske og sicilianske madlavning – og her findes flere fremragende restauranter.   Du må ikke snyde dig selv for en guidet tur til vulkanen – og sejlads ved Stromboli vil vise dig noget af middelhavets smukkeste og mest fascinerende natur. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige mod betaling, på havnen Ginostras vestlige side. Du kan kaste anker ud for Ginostra i dagtimerne, men ikke om natten. Det foretrukne overnatnings-ankerplads er syd for Ginostra ved Ficogrande. Vandet er ret dybt, så sørg for at ankeret sætter sig godt – og at du har tilstrækkelig længde på din ankerline. Highlights Et besøg til Stromboli vil ikke være komplet uden at tage en guidet tur til vulkanen, hvor du kan beundre en af naturens mest fascinerende kraftdemonstrationer. Boblende lava, hvæsende damp og røg rejser sig fra krateret. Ca. 30 min fra Ginostra, er et observatorie, hvor du kan beundre Serra Vancori, og nyde et måltid i den fremragende restaurant. Her er også gode sortsandede strande, hvor du kan svømme, snorkle og solbade, samt flere spændende vandrestier. Benyt også muligheden for at tage en slentretur i de to landsbyer, og gå på jagt i deres butikker, nyd et lækkert måltid mad, eller slap af med en drink i en af barerne. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Read more

Palermo (Sunsail)

Sunsail hamn - Palermo is the largest city in Sicily and is located on the northern coast. Sunsail base is located in Acquasanta district near Acqua Santa Square.
Read more

Tropea (Sunsail)

Sunsail port - In the beautiful Calabria, Sunsail is the base of Tropea towards the Tyrrhenian Sea on the west coast of Italy.
Read more

Tropea (Moorings)

Moorings hamn - ligger bara 50km från Sicilien, Moorings bas i Tropea med snabb tillgång till de Eoliska öarna liksom enkel Sicilien.
Read more

Marsala, Sicilien (Kiriacoulis)

Kiriacoulis hamn -  helt väster om Sicilien är den sicilianska pärla Marsala. I den södra delen av staden är Kiriacoulis bas.
Read more

Sant Agata di Militello (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - på Siciliens nordkyst ligger Kiricaoulis' base i den smukke kystby Sant’Agata di Militello. Herfra er der nem adgang til de Lipariske Øer, som ligger umiddelbart nord for byen.
Read more

Marina di Scarlino (Sailing Sicily)

Seiling Sicilia base - basen ligger i den fine Marina di Scarlino i Toscana regionen.
Read more

Marsala (Sailing Sicily)

Sailing Sicily base -   far east on Sicily you will find  Marsala.
Read more

Portorosa (Sunsail)

Sunsail base on Sicily
Read more

Palermo (Sailing Sicily)

Sailing Sicily base - Make Palermo your point of departure from Sailing Sicily's base i Palermo.
Read more

Portorosa (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Portorosa
Read more

Palermo (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base in Palermo
Read more

Capo D orlando Marina (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base in Capo D´orlando, Sicily.
Read more

Sicily and the Aeolian Islands

Month

°C Max

°C Min

Avg. precipitation (mm)

Avg. Water temp. (°C)

Avg. wind (m/s)

January

15

9

115

15

5

February

15

9

91

14

5

March

16

10

81

14

5,5

April

19

12

56

15

5,5

May

23

15

36

18

6

June

27

19

13

22

6

July

30

22

18

25

7

August

30

23

24

26

6

September

28

20

58

25

5,5

October

23

17

113

22

4,5

November

19

13

104

19

4,5

December

16

10

115

16

4,5