Holidays in Alsace

Alsace Lorraine is a very popular region for canal trips. The small French region of Alsace and the neighbouring region of Saarland in Germany is as beautiful as the art and architecture found in its cities.

Extensive pine forests edge the blue-tinted Vosges mountains with the possibility of hiking to ancient castles.

Graceful channels run through the hop fields and meadows with storks and herons. On the Canal de la Marne au Rhin you can sail through enchanting cities like Saverne, past the boat elevator in Arzviller and lively Strasbourg and beautiful Nancy. Stop for refreshments in a cosy wine bar and enjoy the crisp Alsace wine or a local beer - with a flamed tart as accompaniment.

The boat elevator St. Louis Arzviller, near the Lutzelbourg, is one of the highlights of the sail. A breathtaking design lift boats 45 meters up the mountainside in a large tub in just 20 minutes.

 

 

In Strasbourg visitors will find the perfect bliss behind the city walls and inside the city gates - narrow alleys with beautiful half-timbered houses, a colorful profusion of flowers of geraniums, a breathtaking cathedral and market squares with cafes, wineries and an incredible city life atmosphere - all side by side with spectacular modern buildings, which befits a city that is home to the European Parliament.

Sailing westward through the bellows end fields in the Alsace-region (which is also a great fishing area). Admire the Basilica of St. Nicolas de Port before arriving in the beautiful city of Nancy with the street Place Stanislas for smart shopping and a cafe creme in the sunshine. Sail to the east of the Canal de la Marne au Rhin and spend some time in the cosmopolitan city of Strasbourg and visit Europe's amusement park Rust just on the other side of the German border.

Generally, there are few locks in Alsace.

Hesse

Tag udgangspunkt i Le Boats base i landsbyen Hesse.  Hesse er en smuk lille landsby med charme og karakter, og havnen er god og velorganiseret. Der ligger nogle få forretninger, men ellers kan der handles ind i Sarrebourg, som er kun 5 km derfra.
Read more

Gondrexange

Gondrexange-søen er 770 ha. Søen er et godt sted for fiskeri og svømning. Det er muligt at købe madvarer og brød i landsbyen, men ellers er her ikke meget andet end vandsportsaktiviteter. Søen blev skabt i middelalderen, og man kan fange mange forskellige fisk i søen. På den nærliggende campingplads kan man leje boards til vindsurfing og pedalbåde eller spille et spil minigolf. Læg til ved PK 230 tæt ved broen. Alternativt, hvis du er på udkig efter et mere roligt sted, kan man dreje ind i Canal des Houillères de la Sarre, og lige før man kommer til den første bro, finder man en lille havn med vand, el og brusebad.
Read more

Lunéville

Lunéville er en flot by med ca. 20.000 indbyggere. Her ses flot arkitektur fra det 18. århundrede, smukke haver og gode forretninger. Besøg Chateau of Lunéville, også kaldt ”Lille Versaille”, og kirken i rokokostil. Byen er, som flere andre byer i Alsace-området, kendt for broderi- og porcelænsfremstilling, som kan købes i byen. Besøg museet for broderi i Chateau Lunéville. Museet ligger lige overfor turistkontoret. Centre Leclerc er et stort indkøbscenter, hvor man kan købe alt. Læg til ved PK 183 ved den lille landsby Crévic. For at komme til Lunéville må man tage cyklen eller en taxa. Der er ca. 7 km ind til byen.
Read more

St. Nicolas de Port

St. Nicolas De Port er et godt sted at besøge, hvis man trænger til et stop med lidt forretninger. Byens navn stammer fra St. Nicolas, som er helgen for Lorraine, elever og sømænd. Hvert år den 6. december bliver han fejret i byen. Besøg basilikaen fra det 15. århundrede, og som er den mest majestætiske og gotiske i Lorraine. I 1050 bragte en korsridder et helligt relikvie med sig tilbage fra det, vi nu kender som Tyrkiet. Relikviet dannede sidenhen baggrund for denne basilika. Besøg også bryggerimuseet på rue Charles Courtois. Her kan man få en guidet rundtur. Bemærk at museet er lukket om mandagen. Læg til ved PK 176 i Varangéville, og gå over broen Pont de la Station. St. Nicolas de Port er lige foran dig.
Read more

Nancy

I Nancy er der meget at se. Storbyen er prydet af smuk arkitektur, har et stort indkøbscenter og en havn med en særdeles god service. For en dagstur anbefaler vi du besøger paladset, ét af de mange museer eller de smukke parker. Særligt Stanislaspladsen er meget berømt, og en af grundende til at Nancy blev udnævnt til hovedstad for Art Nouveau-stilen. Prøv de lokale specialiteter Potée Lorraine, Bergamotappelsin og Baba au Rhum. Det siges, at Potée Lorriaine opstod da Hertugen af Lorraine, som også var konge i Polen, en dag syntes, at hans kage var for tør, hvorfor han hældte ungarsk vin over den. Kagen smagte så godt, at hertugen bad sin bager om at lave kagen og kalde den Ali Baba, fordi han netop var ved at læse 1001 nats eventyr. I den smukke park Parc de la Pépinière kan du spille minigolf på en 18-huller minigolfbane. Besøg også de smukke Water Gardens, som ligger i nærheden af havnen. Læg til ved Bassin Saint Georges. Herfra kommer du til centrum og Stanislaspladsen på bare 5 minutter.
Read more

Sarreguemines

I Sarreguemines, som bl.a. er kendt for sin porcelænsproduktion, er man næsten i Tyskland. Byens navn kommer fra det tyske ord Gemund, som betyder 'forene'.  Byen har både været fransk og tysk. Sarreguemines blev overgivet til Tyskland i 1871 efter den fransk-preussiske krig, og var herefter en del af Tyskland fra 1871-1918. Byen vendte dog tilbage til Frankrig efter 1. Verdenskrig. I dag er byen en stor by med mange forretninger. Oplev den middelalderlige del af Sarreguemines, og husene i Art Nouveau-stil i Rue de France. Læg til ved Casino-havnen, hvor der også er en god restaurant og adgang til vand og strøm.
Read more

Niderviller

Niderviller er kendt for porcelæn - eksempelvis rummer byens kirketårn den berømte porcelænsfigur La Vierge des Faïenciers. Besøg porcelænsfabrikken fra 1735, hvor der fremstilledes det eftertragtede porcelæn allerede tilbage i anden halvdel af det 18. århundrede. Byen har et lille minimarked og en bager. Læg til på højre bred ved Kuhnle-Tours' base (bemærk at det koster penge at lægge til her).
Read more

Lutzelbourg

Luzelbourg - landsbyen med alpine træhuse er bevogtet af en stor borg med tårne, og som giver byen et eventyrpræg – besøg glassliberen og forretningen ”Maison Wurm”. Et besøg i maskinrummet ved bådelevatoren er absolut også en oplevelse. Det anbefales også at besøge museet i forbindelse med elevatoren, som afløste 17 sluser. Bådelevatoren er unik i Europa; man bliver løftet næsten 45 m på mindre end 20 minutter – en fantastisk konstruktion. Nyd den hyggelige atmosfære over et måltid i La Bierstub d’Eselbahn, 41, rue de Phalsbourg, 50 m til venstre for slusen. Åben hver dag undtagen mandag. Et godt måltid kan også indtages i Restaurant “ Des Vosges”, 2, rue Charles Ackermann – en lokal fransk restaurant med enkelt tilberedt regionale retter og specialiteter, som vildt og ørred. Her er åbent hver dag til middag, men lukket onsdag og søndag aften. Der er et lille lokalt minimarked med begrænset udbud (lukket onsdag og søndag) og en bager, som er åben hver dag – søndag kun til kl. 11.45. Læg til i havnen som ligger efter sluse 21.
Read more

Saverne

Saverne er en fin, mindre by kendetegnet af egnens karakteristiske tage og vindueskarme fulde af blomstrende pelargonier. Traditionelle bindingsværkshuse pryder også bybilledet, især i hovedgaden. Saverne er berømt for sin rosenhave med mere end 550 rosensorter. Byen er også et godt stop for at se de smukke slotte. Byens hovedmonument er dog Rohan-paladset, med den massive facade i rosafarvede sandsten. Bygningen huser mange interessante samlinger, og er åben for besøgende mellem mart og oktober. Legenden siger, at hornet fra en enhjørning engang blev fundet i byen! Man kan gå nogle gode ture rundt i Saverne by – den mest populære er til ruinerne af Château du Haut-Barr. Læg til ved basen lige overfor Château des Rohans.
Read more

Hochfelden

Gør stop i Hochfelden, som er kendt for sit lokale ølbryggeri. Her er der brygget øl her siden 870 år før Kristus, og det lokale familieejede bryggeri Meteor har en restaurant og et museum, hvor der kan arrangeres en guided tur. Der er marked i byen tirsdag formiddag, et supermarked samt et par forretninger.   Læg til ved PK 286.
Read more

Strasbourg

Strasbourg er kosmopolitisk bymiljø når det er bedst - se den smukke Notre Dame-katedral, kardinalpaladset Rohan, de fine blomsterudsmykkede gader, utallige museer og nyd samtidigt de gode shoppingmuligheder. Da Strasbourg er en stor by at finde rundt i, foreslår vi at du forbereder dig forinden, eller tager forbi turistkontoret. Turistkontoret finder du på katedralpladsen. Floden Ill, som går gennem byens centrum, er med til at give byens dens charme og er i teorien farbar. Det anbefales dog at man bliver på kanalen, og overlader floden til de skippere, som kender vanskelighederne ved at besejle floden. Under alle omstændigheder er det ikke tilladt lystfartøjer at passere slusen ved Petite France. Men man må ikke tage fra Strassbourg uden at se de forskellige konstruktioner ved floden, som er bevis for den rolle vandvejene har spillet i byens historie. Mere end 20 broer krydser floden Ill og dens kunstige sidegren Canal du Faux-Rempart - både imponerende broer af stålkonstruktion og elegante stenbroer. Det er eksempelvis muligt at cykle langs kanalen, og stadig se sluserne og aquadukterne fra det 17. århundrede. Tillægning: Du kan lægge til ved siden af den store flodbåd, bygget af militæringeniøren Vauban i det 17. århundrede. En anden mulighed er Bassin de l´Hopital. Den drives af byens motorbådsklub og kan tilbyde en bred vifte af services, men har kun få tillægningsssteder for ikke-medlemmer. Havnen bliver lukket om aftenen, men man får en kode til at komme ind.
Read more

Brumath

Brumath er en flot by med mange forretninger. Besøg slottet Hanau-Lichtenberg og museet indenfor. Byen har i gamle dage været hovedstad i Alsace, og var berømt for sit helbredende vand, Ô Brocomagus. Der er markedsdag om onsdagen. I Park Avenue finder du en mindre minigolfbane. Læg til ved PK 297.
Read more

Plobsheim

Plobsheim er et fint lille sted at besøge inden man når basen i Boofsheim. Gå en tur forbi byens torv og de smukke haver. Plobsheim er en ældre by, og kan dateres helt tilbage til år 778, hvor den blev kaldt 'Bladbolsheim'. Kapellet Notre Dame du Chêne har ligeledes været et rejsemål for pilgrimsrejser så langt tilbage som 1351. Kapellet ligger gemt i skoven, lidt syd for byen. Der er marked fredag formiddag. Det er muligt for at bade i søen Plan d´eau. Golfbanen Le Kempferhof åbnede dørene op i 1989. Banen er designet af en kendt arkitekt, Robert von Hagge, som blev inspireret af de smukke omgivelser ved Rhinen. Le Kempferhof regnes som værende blandt de 30 flotteste golfbaner i Europa. Og så skulle den være noget udfordrende! Læg til efter sluse 82 og før broen.
Read more

Boofzheim

Boofzheim udgør den ene af Le Boats to baser i Alsace. Boofzheim er en mindre landsby, som byder på et par gode restauranter, huse fra det 18. århundrede bygget i træ og i regionens byggestil - og så er landsbyen omgivet af et smukt landskab. Overfor færgehavnen finder du et informationsskilt, hvor du kan læse om de omkringliggende landsbyer. Tag færgen tværs over Rhinen og tag til den store, tyske forlystelsespark Europa-Park. For et måltid den sidste aften, kan man aftale at blive hentet af personalet fra restauranten Auberge De La Treille. Fortøjning: Læg til ved KP 107.
Read more

Bådelevatoren i Arzviller

Nær Lutzelbourg ligger bådelevatoren Arzviller. Bådelevatoren forbinder de to byer St. Louis og Arzviller, og er en af sejlturens højdepunkter! Den er en betagende konstruktion, som løfter et stort "badekar" med plads til flere både. Bådene bliver løftet 45 meter op og ned ad bjergsiden på blot 4 minutter (20 minutter inkl. ind- og udslusning af badekarret). Inden bådelevatoren stod færdig i 1969, skulle man i stedet forcere de (nu forfaldne) 17 sluser over blot 4 km. Dette var en besværlig og ikke mindst tidskrævende manøvre, som tog op mod en hel dag.
Read more

Hesse (Le Boat)

Le Boat base i Hesse - Hesse is a charming and lovely village - besides the well-organized port, is available here also ruins of a Benedictine monastery from the 11th Century, the church is still used to this day.  
Read more

Boofzheim (Le Boat)

Le Boat port in Boofzheim - Boofzheim is a very beautiful village filled with picturesque houses, that partly is build from wood. This is typical for France' Alsace-region.
Read more

Saverne (Nicols)

Nicols port in Saverne - Enjoy a French river boat vacation in Alsace, a region blooming with history and amazing gastronomy. From the port in Saverne you can choose to sail towards Lutzelbourg and Arzviller.
Read more

Lutzelbourg (Locaboat)

Locaboat port - You will experience the real Alsace atmosphere with old castles and the famous crystal artstores.
Read more

Waterway Guide - Alsace, Loraine & Saarland

Kanalkort

Waterway guide 4:

Remember to order one along with your holiday

We offer price guarantee. Call us at (+45) 39 16 33 44