Central Netherlands - Amsterdam area

Highlights in the Amsterdam area

In the central Netherlands you will find the capital, Amsterdam – also known as the green heart of the Netherlands, due to the famous flower parks and the lush nature. In this area you will have access to the numerous numbers of cultural attractions, the fascinating and endless tulip fields in the Spring, swimming opportunities and watersport activities, and final but not least, the many attractions close to the waterways. Visit the cities of Amsterdam, Utrech and Gouda.

  • Brightly colored tulip fields during Spring
  • Gouda cheese and Dutch pancakes
  • A dense network of lakes and canals in picturesque landscapes
  • The Cosmopolitan lifestyle of Amsterdam and its many art galleries
  • The flower park Keukenhof in Lisse
  • The great lock in Muiden
  • Great biking paths
  • Blauw Museum in Delft

Holidays on Canal du Midi

A boating holiday on the historic Canal du Midi will be calm sailing through southern France´s sun-soaked vineyards between Toulouse in the west to Agde close to the Mediterranean beaches to the east. Follow the meandering channel under the patchy shadows of the plane trees, through quaint little country towns as Trèbes and Homps, past green vineyards and yellow sunflower fields. Sail under beautiful oval arched stone bridges and on exiting elevated aqueducts.

Berth near the medieval citadel of Carcassonne with the famous intact old town. Study the ancient bookstores in the antiquarian town of Le Somail or taste the legendary stew Cassoulet in Castelnaudary - the town with the beautiful docks. Sail on the Canal de la Robine to romanesque Narbonne which boats an impressive cathedral and an interesting roman museum.

Adorable restaurants tempt you with typical local dishes and lovely Languedoc wines purchased in the local caves du vin (small wine stores), so why not moor along the channel for an extended lunch stop. Buy delicious food in a market or take a step back in time with some sightseeing. You could also just relax and enjoy the lovely surroundings, while the sun casts warm rays on the deck. Pour a glass of wine and savour wonderful southern France.

Cruising advice

Sail from one of our 9 bases on Midi and possibly, on to the Camargue-area along the Mediterranean. You can sail round-trip or one-way.

Utrecht

Utrecht er Hollands 4. største by og er en gammel universitetsby, bygget op omkring Domtårnet. Utrecht er fuld af smukke ting og overraskelser (man skal kigge opad), hyggelige smalle gader, husfacader med stejle gavle, statuer, hyggelige caféer og gårde. Overalt ser man en stump af byens historie. På Oudegracht, kanalen der løber gennem den gamle by, som er et livligt mylder af altid smilende folk, sejler motorbåde, cykelbåde og luksusbåde. Langs bredderne er der caféer indrettet i de tidligere varehuse. Man kan få et måltid mad eller en drink, mens man lytter til klokkespillet i klokketårnet fra det 14. århundrede, som i øvrigt er det højeste i Holland. Fra toppen af tårnet (112 m) kan man på en klar dag se helt til Amsterdam. Besøg også katedralen, der blev bygget i 1254. Slap af i en af de smarte caféer og kik på det brogede folkeliv.
Read more

Oudewater

Oudewater - Ved indsejlingen til byen er der en bro - men der er typisk ingen brovagt mellem 17.00 og 18.00, så kom i god tid. Oudewater er Hollands ældste by og berømt for sine hekse og er bestemt et besøg værd. Mange af husene stammer fra det 17. århundrede, perioden hvor Rembrandt levede. Her er rækker af kamtakkede gavle med malede skodder og andre mindesmærker fra fortiden over alt, bl.a. et væld af små flotte statuer. Besøg også kirken St. Michael fra 1601, og prøv at blive vejet på en vægt fra 1482 ved ”hekse-vejningshuset”. Har man den rette vægt, får man udstedt et dokument, hvoraf det fremgår, at man én gang for alle ikke er en heks. Man skal jo være let for at kunne flygte på et kosteskaft.
Read more

Gouda

Gouda - læg til tæt ved den gamle by ved en af de kanaler, hvor de andre både lægger til. Gå en tur rundt i byen - der er rigtig hyggeligt, og der er en flot markedsplads, hvor der som hovedregel afholdes det berømte ostemarked hver torsdag fra slutningen af juni til slutningen af august. Det flotte rådhus ligner et enormt stort skib. Nyd et måltid i en af de smalle gader og nyd reflekserne af lyset i kanalerne. Der er meget at opleve I Gouda: selvfølgelig ost, men også piber, keramik, ure, vafler forskellige museer og en fungerende mølle. Nogle af husgavlene er udsmykket med forskellige malede figurer - f.eks. en skægget mand som rækker tunge. Typisk hver ½ time kan man overvære det lille skuespil, når klokken på tårnet på markedspladsen slår: grev Floris V overrækker byens nøgler til en borger klædt i grønt. På den anden side af pladsen er der en stor bygning med røde skodder - De Waag - og her bliver osten vejet. Gå en tur rundt i de smalle gader, kantet af huse dækket af blåregn. Besøg Johannes Døber-kirken, som er den længste kirke i Holland. Det meste af bygningen stammer fra 1552 - før den store brand. Glasmosaikruderne er meget gamle og ekstraordinært farverige og meget detaljerede. Man kan se nærmere på ruderne med et teleskop opstillet flere steder rundt om kirken. Det fantastiske orgel kan dateres tilbage til 1736. Museet overfor er enestående og fascinerende - det udstiller keramik, porcelæn, afbildninger af livet i gamle dage. Der er bl.a. et apotek, et torturkammer fra Middelalderen og selvfølgelig masser af malerier. Nyd et måltid på en af de mange caféer på pladsen og køb ost i forretningen overfor rådhuset - et must ved et besøg i Gouda.
Read more

Keukenhof

Efter Oude-Wetering finder man Keukenhof - den berømte tulipanpark med over 7 millioner blomster. Keukenhof er beliggende i Lisse, der også er kendt som blomsterbyen - midt mellem Amsterdam og Haag. Holland har i flere århundreder været målet for adskillige blomsterrejser og har gennem mange år været verdens største eksportør af blomster.  Over 7 millioner blomsterløg springer ud i marts og april i denne verdens smukkeste forårspark. Der er hovedsageligt tulipaner i parken med over 800 forskellige varianter, og man ser hurtigt, at der ikke er ét løg, der er sat tilfældigt. Det er et enestående og overvældende syn, og der bliver bestemt leget med alle former for mønstre og farver i parken.  Udover den smukke park er der hvert år en fantastisk blomsterparade i byen, du bestemt ikke må gå glip af. Omkring 20 store blomstersmykkede flåder er med og er på imponerende vis pyntet med både hyacinter, påskeliljer og tulipaner. Det er bestemt en familievenlig festival med noget for enhver smag, og så kan du ikke mindst glæde dig til den skønne forårsduft fra de mange blomster.    
Read more

Amsterdam

Amsterdam - Man nærmer sig Sixhaven, som er "vejen" ind til Amsterdam. Her kan man lægge til sammen med andre store og små fartøjer, færger og forskellige skibe. Man ligger i nærheden af byens centrum og med alle de ønskede faciliteter i nærheden. Man betaler for et parkeringsskilt til båden, som skal være synligt hele tiden ligesom ved parkering af sin bil. Fra Sixhaven kan man tage en af de 2 gratis færger, der sejler 24 timer i døgnet, ind til centrum. Amsterdam er en fantastisk by, lidt skør, meget smuk og interessant (der er mange forskellige ting at opleve), man føler sig altid velkommen, og så er byen meget flot restaureret -hvilket gør Amsterdam til en helt enestående og unik by. Man kan tilbringe dage med blot at gå rundt og kigge på folk, besøge de mange fantastiske museer, shoppe, og opleve historiens og kunstens vingesus - og den offentlige transport fungerer. Gå langs kanalerne, dagdrøm og slap af over en drink i en af de mange caféer, tag på loppemarked eller i antikforretningerne og sørg for at besøge byens kunstmuseer. Her er en liste over de museer og steder, man som minimum bør besøge: Rijksmuseum - behøver ingen introduktion - det er her de berømte malere fra 1700-tallet udstilles, og her findes også værker af ekspressionisterne, smukke dukkehuse, porcelæn fra Delft og enestående sølv- og guldtøj. Van Gogh Museet med 200 malerier og 500 tegninger. Rembrandts hus. Stedelijk museet med moderne kunst. Annekset til Hermitage Museet i St. Petersborg. Amstelkring Museet - et hus fra det 17. århundrede beliggende ved kanalen. Anne Franks hus. Vi anbefaler også: det maritime museum, det kongelige palads, Madame Tussaud, Nemo, loppemarkedet ved Waterlooplein, blomstermarkedet, antikforretningerne ved Looier og forretningerne i Spiegelwartier-kvarteret nær Rijks og ”the red light district” om aftenen… Der er så meget at opleve - men besøg turistkontoret og få flere informationer. Nyd et indonesisk måltid eller en argentinsk bøf, evt. en kop kaffe på en af de "brune" Caféer (Hoppe eller Papeneiland) - der er masser af muligheder for spændende madoplevelser. Man kan godt sejle ind gennem Amsterdam centrum fra Sixhaven - der er faktisk 2 muligheder: Oude Schans eller Eilandsgracht. Tager man den sidstnævnte kommer man forbi Nemo, Science Museum og en let genkendelig silhuet af ”det grønne skib” og ved siden af ”Amsterdam” - en kopi af en tremastet skonnert fra det hollandske østasiatiske kompagni. Man kan besøge skibet og det giver et godt indtryk af livet om bord dengang i det 18. århundrede. Herefter sejler man under en meget lav bro - så pas på hovedet, parasollen etc. Man fortsætter meget langsomt ned ad Eilandsgracht under broer, og man kommer ud på Amstel, hvor man kan se den gamle by fra en anden vinkel. Til venstre er Operahuset og Annexet til Hermitage Museet fra St. Petersborg, og derefter forlader man langsomt Amsterdam og kommer forbi mere moderne bygninger.
Read more

Vinkeveen (Le Boat)

Le Boat port in Vinkeveen - Easy access to the green hills in the Netherlands' "green heart" and with Amsterdam really close. There is approximately 40km to the tulip park in Vinkeveen.
Read more

Loosdrecht (Locaboat)

Locaboat port - Nood access to restaurants and their local porcelain
Read more

Kerkdriel (Nicols)

Nicols' base - Welcome to Kerkdriel
Read more

Montfoort (Nicols)

Nicols base - Close to Amsterdam
Read more

Alphen aan den Rijn (Locaboat)

Locaboat base - the habour in Alphen
Read more

Waterway Guide - Canal du Midi

Remember to order your waterway guide along with your holiday

We offer price guarantee. Call us at +45 3916 3344