Explore the riveting sailing opportunities Holland has to offer

Highlights of riverboating in Holland & Friesland

  • Masterpieces of the Dutch painters Vermeer, Rembrandt and Ruisdael at Amsterdam's Rijksmuseum.
  • Dom Tower in Utrecht. Take the 4645 steps to the top to enjoy a unique view of the city's beautiful canals.
  • Sneek - watersports centre of the region. Enjoy a fun day on the water, visit the colourful shops or a local café.
  • Muiderslot - home of Holland's most famous medieval castle and an amazing herb garden.
  • The great lock at Muiden.
  • Giethoorn - Holland's "Little Venice".

 

 

Canal Sailing in the Netherlands - Hindeloopen & Friesland

    • Friesland region in the north of Holland is famous for its scenic canals, rivers and many unspoiled lakes - the area has a long tradition of sailing and is also known for the summers many water sports options and interesting festivals.
    • The area around Hindeloopen where many begin their canal trip is no exception. This lovely sailing area offers an exciting variety and several combinations are available - marvel at the tulip country's natural beauty and the opportunity to stop at the many quaint towns and villages where you can immerse yourself in Dutch culture and forget about the stresses of everyday life.

 

 

Sailing Tips

When sailing to Amsterdam we recommend that you dock your boat in Weesp. From there, use the local railway that frequently departs directly to the centre of Amsterdam in less than 10 minutes. Do you have good sailing experience, then it is possible to sail to Six Haven Marina opposite Amsterdam Central Station.

 

Woudsend

Woudsend ligger i et knudepunkt, hvor flere vandveje mødes - og er derfor et strategisk godt sted at starte sin kanalsejlads. Den gamle landsby har bibeholdt sin middelalderlige charme, og har bl.a. stadig en gammel mølle med navnet De Lam. Møllen har et besøgscenter og en butik i det gamle møllerhus. I byen findes der butikker, et lille supermarked og restauranter.
Read more

Heeg

Byen Heeg er et interessant stop på grund af sin beliggenhed ved siden af søen Heegermeer. Heeg var engang en vigtig fiskerlandsby, med speciale i - og storeksportør af - ål. Rigdommen der fulgte med denne handel, er tydelig når man kigger på de imponerende bygninger på De Syl og Harinxmastritte. Besøgscentret De Helling, giver et indblik i den gamle fiskeindustri, samt de traditionelle bygningsværker der blev skabt i dens storhedstid. Her er desuden mange hyggelige strandbarer og restauranter. Fra besøgshavnen Heegerwal er der nem adgang til bymidten. For kortere dagsstop findes der en lille kaj i byens centrum. Der er endnu flere havnemuligheder på byens østside, med JH Gouden Bodem som den største.  
Read more

Stavoren

Stavoren er i dag centrum for vand- og sejlsport. Så der er mulighed for masser af sjov ved vandet. Da der er mange hyggelige barer og pubber, er byen også ideel for en overnatning. Hust at besøge Panthuus, et spændende museum der giver et indblik i Stavorens historie og kultur, samt Het Hanzehuis, en butik der sælger antikviteter – især skibsantikviteter. Byen var engang et vigtigt handelscentrum, lige indtil havnen mudrede til i det 14.århundrede. Stavoren er især berømt for historien om ”Damen fra Stavoren.” De lokale fortæller om en rig købmandskone, der befalede sin kaptajn at sejle ud og vende tilbage med den mest værdifulde ting i verden. Han vendte tilbage med en ladning hvede, og købmandskonen blev så rasende at hun fik det hele hældt ud i havnen - det skulle ifølge sagnet være sådan havnens tilmudring startede. Når du ankommer til Stavoren, kan du enten fortøje ved Marina Stavoren til venstre, eller dreje til højre og bruge fortøjningsmulighederne ved Stavoren Boating Association. Husk at det ikke er muligt at sejle længere end til Stavoren - da kanalbådene ikke er bygget til til den store sø, Ijsselmeer.
Read more

Workum

Workum kan prale af mange smukke bygninger og den imponerende kirke, Sint Werenfridus. Dermed er det en spændende by for fans af arkitektur. Udover de smukke bygninger, er Workum nok bedst kendt for Huisman-museet, dedikeret til den populære hollandske kunstner Jopie Huisman. Museum Warkums Erfskip er endnu en mulighed for at komme på museum i Workum - her er der en fin samling af keramik, skibsmodeller og andet håndværk. Derudover er her hyggelige restauranter og cafeer. Fra Workum er der desuden gode togforbindelser til større hollandske byer.
Read more

Bolsward

Bolsward har en rig historie, og hele byens centrum er blevet erklæret bevaringsværdigt. Her løber adskillige små kanaler gennem byen, der nærmest er perfekt for en hyggelig aftentur - og nyd desuden det gode udvalg af cafeer, restauranter og butikker. Besøg Sonnema Destilleriet, hvor du kan smage på Berenburg, en spiritus der brygges på 71 forskellige urter. Bolsward var engang en rig by, hvilket er reflekteret i den smukke arkitektur - f.eks. rådhuset. Husk også at Bolsward hvert år i juni afholder en livlig fire-dages høstfestival.
Read more

Ijlst

Ijlst er en af de ældste frisiske byer, og har en lang tradition for skibsbygning. Her kan man i august lade sig underholde af Friesland Cup´en, hvor stangspringere konkurrerer i at springe over kanalerne.
Read more

Sneek

Det er svært at tro, men for ca.1000 år siden lå Sneek faktisk ud til havet. Dræning har dog flyttet havet længere væk, hvilket er en af grundene til områdets store skønhed. Byen Sneek ligger i dag midt i et stort netværk af vandveje, og fortjener prædikatet som Frieslands sejladshovedstad. Attraktionerne inkluderer den smukke Waterpoort, samt Fries Scheepvaart Museum, der ved hjælp af historiske malerier og restaurerede skibe, giver et godt indblik i byens fortid. "Het National Modelspoor Museum" er et paradis for modeltogsentusiaster - og har bl.a. modeller af alle hollandske tog, der nogensinde er blevet bygget. Sneek kan ligeledes byde på ugentlige markedsdage - og her er også togforbindelser til de større hollandske byer. Kajplads er tilgængeligt gennem hele byen, med De Kolk, der ligger foran Waterpoort, som et af de mere populære. Alternativt er der kajplads ved de mange marinaer på byens østside.
Read more

Terherne

Terherne er en lille by, beliggende på en ø af samme navn, og ligger som et hjerte i det naturskønne frisiske sø-område. Byen kan nås via en enkelt vej, og er omgivet af ”poelen” (damme) og søen Sneekermeer. Omkring Terherne kan du i løbet af forår, sommer og efterår, opleve et væld af spændende aktiviteter og vandsports-konkurrencer. Her findes også gode restauranter og masser af hyggelige ankerpladser.
Read more

Grou

Engang gjorde manglen på veje at fiske- og fragtbyen Grou var umulig at komme til fra landsiden, men tilsvarende let at komme til i båd. Den største kirke hedder St. Piterskerk - og er opkaldt efter den frisiske helgen St. Piter. Grou har i dag udviklet sig til et populært sejlads-og vandsportscentrum - men er også kendetegnet ved sine tre restaurerede vindmøller. Som en kuriøs sidebemærkning, skal det nævnes at Grou har øgenavnet Tsiisferdunsers (ostedansere). Navnet kommer fra en historie hvor en musiker blev betalt med ost, efter at have spillet til en fest i byen.
Read more

Princenhof

Naturområdet Princenhof ligger i nærheden af Grou og nationalparken Alde Feanen. Her er der rigeligt med naturskønne ankermuligheder, småøer og spændende vandveje, der kalder på at blive udforsket.
Read more

Akkrum

Akkrum har lidt over 3.000 indbyggere og byder på rigeligt med butikker og spisesteder, hvilket er med til at gøre byen til et af områdets bedste steder at slappe af i. Hvis du vælger at stoppe i Akkrum, er der adskillige offentlige ankerpladser og private mariner at vælge imellem. Den store JH Tusken de Marren på byens vestside, har gode faciliteter for besøgende både, hvilket også gør sig gældende hos De Drijfveer.
Read more

Joure

Joure tilbyder både historiske, kulturelle og mere fornøjelsesbetonede aktiviteter - så det er absolut tiden værd at gøre stop her. Joure er berømt for sin fremstilling af traditionelle frisiske ure (stoelklokken og staartklokken), der også har dannet grundlag for byens farverige handelsfortid. I dag fortsætter en håndfuld håndværkere med at fremstille de traditionelle ure. Husk også at besøge de to smukt restaurerede vindmøller. Man kan komme til Joures besøgskaj gennem en åben vandlås, men her kan være travlt i højsæsonen. Som et alternativ er der fortøjningsmuligheder på øen overfor vandlåsen eller langs Noorder Oudeweg.
Read more

Hindeloopen (Le Boat)

Le Boat port in Hindeloopen - is located in the historic fishing village Hindeloopen, in the heart of the beautiful Friesland region in the Netherlands. Enjoy cruising on this regions lakes and canals.
Read more