Boating holiday in Friesland

Highlights and local attractions in Friesland

In the northern part of the Netherlands you will find the region of Friesland. Start from the base in Hindeloopen, from where you will be met by 11 beautiful, Friesian cities and towns, lovely marinas and lots of twinkling lakes in a great sailing area. Hindeloopen has been ranked as one of Europe’s most pretty villages, which is not difficult to comprehend, when you get to walk down the cobbled streets, or when passing underneath one of the wooden bridges. In Friesland you can dive into the joys of the Dutch lifestyle and culture on the calm waterways – you decide the pace.

 • Dutch pancakes in the house of pancakes, De Friese Doorloper, in Hindeloopen
 • A dense network of lakes and canals in picturesque landscapes
 • Giethoorn - the Netherlands' little Venice
 • Great biking paths
 • Friesian villages and twinkling lakes
 • Watersport activites at Stavoren – the oldest city in Friesland
 • The historical Bolsward

Explore the riveting sailing opportunities Holland has to offer

Highlights of riverboating in Holland & Friesland

 • Masterpieces of the Dutch painters Vermeer, Rembrandt and Ruisdael at Amsterdam's Rijksmuseum.
 • Dom Tower in Utrecht. Take the 4645 steps to the top to enjoy a unique view of the city's beautiful canals.
 • Sneek - watersports centre of the region. Enjoy a fun day on the water, visit the colourful shops or a local café.
 • Muiderslot - home of Holland's most famous medieval castle and an amazing herb garden.
 • The great lock at Muiden.
 • Giethoorn - Holland's "Little Venice".

 

 

Canal Sailing in the Netherlands - Hindeloopen & Friesland

  • Friesland region in the north of Holland is famous for its scenic canals, rivers and many unspoiled lakes - the area has a long tradition of sailing and is also known for the summers many water sports options and interesting festivals.
  • The area around Hindeloopen where many begin their canal trip is no exception. This lovely sailing area offers an exciting variety and several combinations are available - marvel at the tulip country's natural beauty and the opportunity to stop at the many quaint towns and villages where you can immerse yourself in Dutch culture and forget about the stresses of everyday life.

 

 

Sailing Tips

When sailing to Amsterdam we recommend that you dock your boat in Weesp. From there, use the local railway that frequently departs directly to the centre of Amsterdam in less than 10 minutes. Do you have good sailing experience, then it is possible to sail to Six Haven Marina opposite Amsterdam Central Station.

 

Woudsend

Woudsend ligger i et knudepunkt, hvor flere vandveje mødes - og er derfor et strategisk godt sted at starte sin kanalsejlads. Den gamle landsby har bibeholdt sin middelalderlige charme, og har bl.a. stadig en gammel mølle med navnet De Lam. Møllen har et besøgscenter og en butik i det gamle møllerhus. Navnet på byen kommer oprindeligt fra ordet "Driuwpôlle", der betyder flydende ø. Woudsend har meget at byde på, og i byen findes der både charmerende butikker, et lille supermarked og adskillige restauranter, der alle er med til at give en skøn og hyggelig atmosfære.  Med Woudsends unikke placering midt mellem to søer, er byen et sandt vandsportssted! Her kan I både sejle lang kanalerne, tag en tur i kajak, tage på smukke gåture eller endda en tur på cykel og nyde det flotte landskab. Denne hyggelige by er bestemt et besøg værd.      
Read more

Heeg

Byen Heeg er et interessant stop på grund af sin beliggenhed ved siden af søen Heegermeer. Heeg var engang en vigtig fiskerlandsby, med speciale i - og storeksportør af - ål. Rigdommen der fulgte med denne handel, er tydelig når man kigger på de imponerende bygninger på De Syl og Harinxmastritte. Besøgscentret De Helling giver et indblik i den gamle fiskeindustri, samt de traditionelle bygningsværker der blev skabt i dens storhedstid. Her er desuden mange hyggelige strandbarer og restauranter. Fra besøgshavnen Heegerwal er der nem adgang til bymidten. For kortere dagsstop findes der en lille kaj i byens centrum. Der er endnu flere havnemuligheder på byens østside, med JH Gouden Bodem som den største.  
Read more

Stavoren

Stavoren er i dag centrum for vand- og sejlsport. Så der er mulighed for masser af sjov ved vandet. Da der er mange hyggelige barer og pubber, er byen også ideel for en overnatning. Hust at besøge Panthuus, et spændende museum der giver et indblik i Stavorens historie og kultur, samt Het Hanzehuis, en butik der sælger antikviteter – især skibsantikviteter. Byen var engang et vigtigt handelscentrum, lige indtil havnen mudrede til i det 14.århundrede. Stavoren er især berømt for historien om ”Damen fra Stavoren.” De lokale fortæller om en rig købmandskone, der befalede sin kaptajn at sejle ud og vende tilbage med den mest værdifulde ting i verden. Han vendte tilbage med en ladning hvede, og købmandskonen blev så rasende, at hun fik det hele hældt ud i havnen - det skulle ifølge sagnet være sådan havnens tilmudring startede. Når du ankommer til Stavoren, kan du enten fortøje ved Marina Stavoren til venstre, eller dreje til højre og bruge fortøjningsmulighederne ved Stavoren Boating Association. Husk at det ikke er muligt at sejle længere end til Stavoren - da kanalbådene ikke er bygget til til den store sø, Ijsselmeer.
Read more

Workum

Workum kan prale af mange smukke bygninger og den imponerende kirke, Sint Werenfridus. Dermed er det en spændende by for fans af arkitektur. Udover de smukke bygninger er Workum nok bedst kendt for Huisman-museet, dedikeret til den populære hollandske kunstner Jopie Huisman.  Museum Warkums Erfskip er endnu en mulighed for at komme på museum i Workum - her er der en fin samling af keramik, skibsmodeller og andet håndværk. Derudover er her hyggelige restauranter og cafeer. Fra Workum er der desuden gode togforbindelser til større hollandske byer. Workum er en af de ældste byer i Friesland, og en tur gennem det gamle centrum er en hel attraktion i sig selv. Her venter der dig mange historiske monumenter og facader, der står i rædder række ved siden af hinanden. Gå heller ikke glip af naturen omkring Workum, der indbyder til skønne vandre- og cykelture, der bringer dig gennem gamle og små landsbyer.  Hvis du elsker vandsport, er Workum stedet. Workum hører til et af de bedste steder i Frieslands-området, når det gælder kitesurfing. Forholdene er helt ideelle, og det er et rent kitesurfings-paradis. Der er ingen mangel på kitesurfskoler, men der er også rig mulighed for andre vandsportsaktiviteter såsom windsurfing. 
Read more

Bolsward

Bolsward har en rig historie, og hele byens centrum er blevet erklæret bevaringsværdigt. Her løber adskillige små kanaler gennem byen, der nærmest er perfekt for en hyggelig aftentur - og du kan desuden nyde det gode udvalg af cafeer, restauranter og butikker. Bolsward er en af de største frisiske byer med mere end 10.000 indbyggere, og byen har meget at byde på og mange forskellige ting at opleve. Byen var eksempelvis en meget vigtig handelsby i middelalderen, hvor pilgrimsrejsende kom forbi. En af Bolswards hovedattraktioner er Broerekirken, der er byens ældste bygning med oprindelse fra det 13. århundrede.  Besøg Sonnema Destilleriet, hvor du kan smage på Berenburg, en spiritus der brygges på 71 forskellige urter. Bolsward var engang en rig by, hvilket er reflekteret i den smukke arkitektur - f.eks. rådhuset. Husk også, at Bolsward som hovedregel afholder en livlig fire-dages høstfestival hvert år i juni.
Read more

Ijlst

Ijlst er en af de ældste frisiske byer, og har en lang tradition for skibsbygning. Ijlst blev oprindeligt opkaldt efter en sø, der engang løb igennem byen, nemlig den gamle Ee. Og byen er da også blevet skabt med dens unikke forhold til vandet.  Gå på opdagelse i byens fascinerende historie og kultur og gå gennem charmerende gader og tag en velfortjent pause på en af byens mange hyggelige caféer. Her anbefaler vi, at du gør dig selv en tjeneste og smager på en af de hollandske delikatesser. Gå heller ikke glip af at besøge De Rat, en smockfabrik, der blev bygget i det 17. århundrede, og som i dag fremstår som en mølle.  Som hovedregel kan du også lade dig underholde i august af Friesland Cup'en, hvor stangspringere konkurrerer i at springe over kanalerne. 
Read more

Sneek

Det er svært at tro, men for ca. 1000 år siden lå Sneek faktisk ud til havet. Dræning har dog flyttet havet længere væk, hvilket er en af grundene til områdets store skønhed. Byen Sneek ligger i dag midt i et stort netværk af vandveje, og fortjener prædikatet som Frieslands sejladshovedstad. Attraktionerne inkluderer den smukke Waterpoort, samt Fries Scheepvaart Museum, der ved hjælp af historiske malerier og restaurerede skibe, giver et godt indblik i byens fortid. "Het National Modelspoor Museum" er et paradis for modeltogsentusiaster - og har bl.a. modeller af alle hollandske tog, der nogensinde er blevet bygget. Sneek kan ligeledes byde på ugentlige markedsdage - og her er også togforbindelser til de større hollandske byer. Kajplads er tilgængeligt gennem hele byen, med De Kolk, der ligger foran Waterpoort, som et af de mere populære. Alternativt er der kajplads ved de mange marinaer på byens østside.
Read more

Terherne

Terherne er en lille by, beliggende på en ø af samme navn, og ligger som et hjerte i det naturskønne frisiske sø-område. Byen kan nås via en enkelt vej, og er omgivet af ”poelen” (damme) og søen Sneekermeer. Omkring Terherne kan du i løbet af forår, sommer og efterår, opleve et væld af spændende aktiviteter og vandsports-konkurrencer. Der er ikke tid til at kede sig i Terherne. Her findes også gode restauranter og masser af hyggelige ankerpladser. Landbrug, skibsfart og fiskeri har altid været det grundlæggende for denne by, og du kan derfor se frem til at opleve en spændende kultur. Gå ikke glip af en dejlig ferie i denne charmernede by, der også er kendt for måske at være en af de mest populære rekreative steder i hele Frieslandsområdet. 
Read more

Grou

Engang gjorde manglen på veje, at fiske- og fragtbyen Grou var umulig at komme til fra landsiden, men tilsvarende let at komme til i båd. Grou har i dag udviklet sig til et populært sejlads-og vandsportscentrum - men er også kendetegnet ved sine tre restaurerede vindmøller. Som en kuriøs sidebemærkning, skal det nævnes, at Grou har øgenavnet Tsiisferdunsers (ostedansere). Navnet kommer fra en historie, hvor en musiker blev betalt med ost efter at have spillet til en fest i byen. Den største kirke hedder St. Piterskerk - og er opkaldt efter den frisiske helgen St. Piter. I Grou fejrer man også St. Piter til jul i stedet for Sankt Nicholaus, som man gør i resten af Holland - St. Piter var nemlig historisk kendt for at være en skytsengel for lokale fiskere.
Read more

Princenhof

Naturområdet Princenhof ligger i nærheden af Grou og nationalparken Alde Feanen. Her er der rigeligt med naturskønne ankermuligheder, småøer og spændende vandveje, der kalder på at blive udforsket. Her bor der over hundrede fuglearter og over firehundrede plantearter, og området bliver betragtet som et af de rigeste naturområder i Nord-vesteuropa. Hvert år kommer tusinde af turister til nationalparken for at nyde godt af den betagende natur og det rige dyreliv. Området er særdeles godt at opleve til vands, hvor du har mulighed for flere former for vandsportsaktiviteter, som f.eks. kajak, kanoer, robåde og meget mere. Der er tilmed et besøgscenter i parken, hvor du kan finde information om ruter, ekspeditioner og aktiviteter.  Hvis du er til en ferie i naturen, bør du bestemt gøre Princenhof et besøg. 
Read more

Akkrum

Akkrum har lidt over 3.000 indbyggere og byder på rigeligt med hyggelige butikker og spisesteder, hvilket er med til at gøre byen til et af områdets bedste steder at slappe af i. Akkrum gemmer også på omfattende græsarealer, grønne og karakteristiske gårde og smukke naturområder, der blot venter på at blive opdaget på en rolig gåtur eller skøn cykeltur.  Hvis du vælger at stoppe i Akkrum, er der adskillige offentlige ankerpladser og private mariner at vælge imellem. Den store JH Tusken de Marren på byens vestside har gode faciliteter for besøgende både, hvilket også gør sig gældende hos De Drijfveer. Byen byder ikke mindst på hel optimale forhold for alle former for vandsportsaktiviteter, så du kan godt glæde dig til en ferie i en idyllisk by i vandsportens tegn. 
Read more

Joure

Joure tilbyder både historiske, kulturelle og mere fornøjelsesbetonede aktiviteter - så det er absolut tiden værd at gøre stop her. Joure er berømt for sin fremstilling af traditionelle frisiske ure (stoelklokken og staartklokken), der også har dannet grundlag for byens farverige handelsfortid. I dag fortsætter en håndfuld håndværkere med at fremstille de traditionelle ure. Husk også at besøge de to smukt restaurerede vindmøller. Glæd dig til at opleve en by fyldt med historie og hyggelige små gader og bygninger langs kanalerne i byen.  Man kan komme til Joures besøgskaj gennem en åben vandlås, men her kan være travlt i højsæsonen. Som et alternativ er der fortøjningsmuligheder på øen overfor vandlåsen eller langs Noorder Oudeweg.
Read more

Hindeloopen (Le Boat)

Le Boat port in Hindeloopen - is located in the historic fishing village Hindeloopen, in the heart of the beautiful Friesland region in the Netherlands. Enjoy cruising on this regions lakes and canals.
Read more