Holidays in Camargue

Just a few steps from the Mediterranean you can enter your riverboat and discover Canal du Rhône à Sète and the Camargue region's channels, a journey through some of nature's great saltmarshes with flocks of pink flamingos. The lake Etang de Thau is a haven for birds and the renowned oysterbeds at Bouzigues. If you are lucky you will see the local guardian cowboysdrive herds of wild white horses and hordes of jet-black bulls together.

Mediterranean beaches are always close by at Palavas, Carnon and La Grande Motte. Discover Sète and Le Grau-du-Roi with colour-radiating fishing nets and boats, and lively restaurants, a perfect stop for a delicious meal of freshly caught seafood accompanied by golden Costières de Nîmes wines as the sun goes down.

 

 

Cruising advice

  • Sail from 4 bases, return or one-way if possible, combine with Midi on longer trips.
  • The mild climate of the Camargue-region makes it an obvious choice for a boating holiday, also early or late in the season.
  • There are only two locks which makes the region perfect for those who have not tried this kind of holiday before.

Agde

Agde ligger i den vestlige ende af Bassin de Thau, mellem byerne Sete og Beziers. Vulkanen Saint Loup, som var aktiv for mere end 200.000 år siden, har forsynet stedet med store lavasten, som er brugt til at bygge byens huse. Byen lægger op til et besøg i Aqualand ved det nærliggende Cap d´Agde, ca. 6 km fra byen. Aqualand er en af Europas mest kendte Aquaparker. Besøg den romerske bro og katedralen St. Etienne fra det 12. århundrede. Oprindeligt blev byen grundlagt som en græsk handelsstation, og er en af Frankrigs ældste byer. Her er marked hver torsdag formiddag. Nærmeste golfbane ligger i Cap d´Agde Golf Du Cap d'Agde, 4 Avenue d'Alizes, som er en stor, meget varieret bane, med bakker og vandbarrierer. Golfbanen er designet af Ronald Fream. Tillægning: læg til ved indsejlingen til "Bassin Rond", Agde-slusen (den runde sluse). Det er et offentligt tillægningssted, som drives af de franske vandsvejsmyndigheder.Vær opmærksom på, at supermarked og andre forretninger ligger temmelig langt fra tillægningsstedet.
Read more

Marseillan

Marseillan har en overdækket markedsplads og en gammel bydel med smalle gader. Engang var Marseillan en befæstet by i stil med Aigues Mortes, og de fleste huse er bygget af genbrugte sten fra bymurene. Den berømte aperitif Noilly Prat bliver fremstillet i havnen, kun 2 minutters gang fra bådene. Her tilbydes både sightseeingtur og prøvesmagning. Tillægning: læg til i den indre havn på højre side. Gå over til havnemesterens kontor for at betale.
Read more

Meze (Etang de Thau)

Meze (Etang de Thau) er en meget hyggelig, gammel middelhavsfiskerby. Her er en meget fin strand 200 m fra havnen med bar/cafe. Vandet i Etang er varmere end i havet. Hvis man går tur langs havnen, finder man mange restauranter. Fisk og skaldyr er meget populært, og man kan altid få ”fruit de mer”, muslinger og andre lokale retter til rimelige penge. Her er flere gode forretninger inde i hovedgaden i byen ca. 10 minutters gang derfra. Havnen har dog primært souveniers. Der er en rigtig god snackbar på stranden, og hvis man går langs havnen.  Tillægning: læg til inden for havnemolen.
Read more

Sete

Sete er en meget interessant by, men også en travl havn med store handelsfartøjer og broer, som ustandseligt åbnes og lukkes. Her er fare for meget hårde vinde (Mistralen), og der er et begrænset antal tillægningspladser i havnen, hvorfor det ikke er så nemt at komme til med båd. Det er nemmere af tage fra Frontignan med tog, taxi eller bus. Byen kaldes ofte ”Middelhavets Venedig” pga. de mange kanaler gennem byen. Besøg havnen, sømændenes kirkegård og Georges Brassens Museum. Gå en tur til Mont Saint Clair, hvorfra man har en fantastisk panoramaudsigt over Middelhavet og saltsøerne.
Read more

Frontignan

Frontignan er rig på arkitektur bygget af de rige skippere, som fragtede vin. Besøg vinhuset Balta, som fremstiller Muscat de Frontignan, og som ligger lige ved broen. Der er marked i byen torsdag og søndag formiddag. Frontignan strand ligger 10 minutter på cykel derfra. Man kan lægge til langskibs på begge sider af broen, mens man venter på åbningstiderne. Det er ellers vanskeligt at finde en kajplads blandt de mange private både. Vi fraråder at overnatte her, fordi der er meget larm fra højhastighedstogene, men byen er et godt sted for et stop for frokost eller indkøb. På Place de la Mairie i centrum (5 minutters gang fra båden) finder man supermarked og andre forretninger.
Read more

Aigues Mortes

Aigues Mortes er en meget berømt, befæstet middelalderby, med mange specialforretninger og gallerier indenfor bymurene. Byens navn, Aigue Mortes, betyder ”det døde vand”. Byen er grundlagt af den franske korsfarerkonge, Louis IX, og senere videreudviklet af hans søn og sønnesøn. I dag er byens havn tørlagt, og danner nu saltsletter, hvor der produceres halvdelen af Frankrigs saltforbrug. Aigues Mortes er et godt sted at bruge noget tid. Benyt også tiden til at kikke på de mange monumenter fra Middelalderen, besøge en tyrefarm eller tage på ridetur i saltmarsken. Der er guidede ture til bymurene og tårnene, som man dog også snildt kan se på egen hånd. Området er berømt for sin Vin de Sable – en meget lys og lækker rosévin. Ved restaurantbesøg anbefales det at drikke husets vin, da flaskevine ofte går til høje overpriser her. Der er supermarkeder på Route de Nimes. Læg til i havnen - det er gratis. Den østlige side af havnen har el og vand for gæsteliggerne, omend det ligger noget tæt på landevejen.
Read more

St. Gilles

St. Gilles er kendt for abrivados bandidos, de traditionelle tyreløb i gaderne mellem maj og november måned. Besøg klosteret, som stammer fra det 12. århundrede. Klosteret er på UNESCO's verdensarvsliste, og ligger på pilgrimsruten til St. Jaques de Compostella. Der er en offentlig swimmingpool, som er åbent hver dag undtagen søndag – Middelhavet ligger ca. 25 km fra byen. Der er markedsdag i byen søndag og torsdag. Ved ankomst: Læg til i havnen, Quai du Canal
Read more

Beaucaire

Beaucaire trækker med sit spændende byliv og gode shoppingmuligheder. Besøg den gamle byplads med de blomstersmykkede facader og det gamle kloster. Besøg Auguste-Jacquet museet – det arkæologiske museum, som ligger i borgens park. Der er markedsdag i byen onsdag og søndag formiddag. Byen ligger ca. 20 km fra den berømte by Arles, hvor Van Gogh malede mange af sine mest berømte værker.
Read more

Le Somail (Nicols)

Nicols base in Le Somail
Read more

Port-Cassafieres (Le Boat)

Le Boat base in Port-Cassafières- Mediterranean atmosphere and a wealth of exciting activities.
Read more

Lattes (Locaboat)

Locaboat harbor - Approximately 5 km from the center of Montpellier you will find Locaboats harbor at Lattes.
Read more

St Gilles (Le Boat)

Le Boat Base in St. Gilles - the area is fascinating and attractive because of its originality. The climate is the same as Provence and Languedoc, but the landscape, including flora and fauna, is very different.
Read more

Bellegarde (Nicols)

Nicols base in Bellegarde
Read more

Waterway Guide - Camargue

Kanalkort

Waterway Guide 7:
Etang de Thau, Canal du Rhone á Sete Lez, Petit Rhone and Canal d'Arles á Bouc.

Remember to order a waterway guide along with your holiday.

We offer price guarantee. Call us at (+45) 39 16 33 44