Boating Holidays in Aquitaine

Highlights in Aquitaine

 • Ancient cities on the hills with stunning panoramic views
 • Beautiful medieval towns with cobbled streets and half-timbered houses
 • Moissac's famous monastery
 • The boat elevator near Montech - a must-see
 • World famous wines such as Margaux, St. Emilion, Graves, and Medoc
 • Colourful local markets for foie gras and truffles
 • The region is rich in art and culture
 • Enjoy a glass of Armagnac - a local alternative to Cognac

Holidays in Aquitaine

The scenery in the south of France has inspired artists for centuries. The slopes with vines and plantations of plums face the rivers - and the luxurious foie gras, truffles, and wild mushrooms and especially Bordeaux red wines, are just some of the region's many gastronomical specialities.

On the Garonne-canal - sail from adorable Le Mas-D'agenais through the wine village of Buzet through Romanesque arches to Agen. See the abbey in Moissac and head for Montech, which in turn opens up for sailing on the river Tarn and up to Montauban.

On the river Baise and the lower part of the River Lot you will find enchanting scenery and medieval market places, paper mills, impressive Moorish castles and charming cities are known as bastide fortress-cities- Vianne, Nérac, Condom and Villeneuve are a few prime examples of these.

 

Cruising advice

 • Sail from 4 bases - return or one-way.
 • Depending on the water level of the river Garonne, it may be possible to cross over the River Lot (with a pilot and charges are applicable)
 • During periods of high or low water levels in rivers can sail area to be delimited.
 • The area is good for both Canal and river navigation.

Castets en Dorthe

I Castets en Dorthe kan du besøge Chateau du Hamel og den romanske kirke fra det 12. århundrede. Se også de terrasseformede haver. Her er der panoramaudsigt over Garonne-dalen, og hvert år i slutningen af august måned kan du se fyrværkeri i byen fra dette udkigspunkt. Når du ankommer kan du lægge til ved kajen. Her er der også en restaurant, La Ba'amba, ved havnekontoret.
Read more

Meilhan sur Garonne

Besøg byens kapel, som stammer helt tilbage fra det 12. århundrede - se også det gallo-romanske citadel. Tirsdage og fredage er der lokalt marked om formiddagen. I Meilhan Sur Garonne kan du også besøge det audiovisuelle Scenorama ved Couthures sure Garonne. Her er åbent året rundt, og der fortælles om historien om oversvømmelsen af Garonne og alt det positive floden har gjort - og til stadighed gør - for området, samt de problemer den også skaber. I byen er der en købmand, kiosk, bager samt en frisør. Madstedet Amis de la Peniche serverer enkel mad og pizza. Ved ankomst til Meilhan Sur Garonne lægger du blot til ved kajen.
Read more

Le Mas D'agenais

Le Mas D'agenais er en lille landsby med lidt forretninger og en bank. Besøg det overdækkede marked fra det 17. århundrede, samt kirken, som stammer fra det 11. århundrerede - og endda rummet maleri af Rembrandt! Byen har et offentligt svømmebassin, som er åbent i juli og august, og torsdag formiddag er der marked i byen. Der er en mindre købmand, Max Lespine, i centrum, men derudover ligger nærmeste supermarkeder ca. 15 km væk. Nyd en frokost på Hostellerie Champon, hvor det meste laves af lokale produkter.  Ved ankomst til Le Mas D'agenais lægger man til ved havnen, hvor I finder toiletter og adgang til vand og el.
Read more

Damazan

I Damazan kan du blandt andet besøge det smukt bevarede og overdækkede marked fra det 14. århundrede. Her afholdes der marked hver tirsdag formiddag. Har du brug for et pitstop kan du lægge vej forbi Restaurant le Midi i centrum af byen, som har en typisk fransk atmosfære. Det er gratis at lægge til ved Damazan, men ønsker du landstrøm og vand skal du betale.
Read more

Serignac sur Garonne

Serignac sur Garonne er en hyggelig landsby med bindingsværkshuse og en usædvanlig kirke med et 8-kantet tårn fra det 12. århundrede. Nyd en elegant middag i Le Prince Noir i bycentrum, hvor restauranten er indrettet i et tidligere kloster (bemærk dog at der er lukket fredag og søndag aften). Byen rummer også et supermarked og en bager i centrum. Ved ankomst læg til på den sydlige bred.
Read more

Lavardac

Lavardac ligger nær Barbaste (4 km) med en romersk bro og den gamle vandmølle med 4 tårne - hvert tårn er forskelligt og designet til ære for Kong Henrik IV´s fire døtre. I Lavardac spilles der petanque hver aften, og der er marked onsdag formiddage. Er du til østers kan de købes på markedspladsen hver søndag formiddag. Café des Sport emmer af ægte, fransk atmosfære, og er der sportskampe bliver der tændt for tv'et ved efterspørgsel. Vil man spise ude kan man besøge Restaurant La Chaumiére d'Albret, som ligger lige forbi Lavardac, hvor man kan lægge til ved egen kaj ved PK 41. Her serveres lokale retter og deres specialitet er foie gras. Der ligger også et mindre supermarked, en bager og slagter. Ved ankomst kan du lægge til ved kajen. Vær opmærksom på at sluserne på Baïse-floden bliver smallere herfra.
Read more

Nérac

Nérac er nok den smukkeste by i Aquitaine-regionen. Besøg kirkerne St. Nicolas og Notre Dame, samt slottet som blev bygget til Henrik IV, da han er født i denne by! Gå en tur gennem Parc de la Garenne og se Statur de Fleurette og de romerske mosaikker. Der afholdes et stort marked lørdag formiddag og et mindre marked torsdag aften mellem juni og september. Byen kaldes også melonens hovedstad, og hvert år afholdes en melon-festival i juli. Der afholdes også en festival som hyldest til Buzet-vinene i august udover adskillige koncerter sommeren over. Gå en tur gennem den gamle by på østbredden og beundr byens tage fra udsigtspunktet. Trænger du til en lækker pause kan du tage et smut forbi det lokale chokoladeværksted eller nyde en svømmetur i det offentlige friluftsbad. Det er kun muligt at lægge til i havnen, hvor der er vand og el.
Read more

Moncrabeau

Moncrabeau er en egnstypisk, fransk by med gamle stenhuse, smalle gader og blomster overalt. Her er fin udsigt over grønne marker og engene i Gascogne. Følg ”løgnerens sti”, men tro ikke på noget eller nogen! Hvert år den 1. søndag i august kommer folk langvejs fra udklædt i middelaldertøj og fortæller løgnehistorier. Den, som fortæller den største løgnehistorie, kåres som løgnerkonge og bæres rundt i byens gader på en trone. Det siges, at man ikke ser nogen kvinder, fordi de alle sammen er blevet forvandlet til geder. 2,5 km fra havnen kan man besøge Château Le Courréjot for at smage/købe Armagnac. Det bedste sted at få en drink er nok ved kajen – her har de også prøver på Armagnac fra området. I restaurant Le Phare i centrum serveres raffinerede, traditionelle retter. I Moncrabeau finder du også en købmand og en bager. Ved ankomst til Moncrabeau kan du lægge til ved kajen.
Read more

Condom

Condom er en større og meget smuk by. Gå ikke glip af den enorme St. Pierre katedral og det neo-gotiske kloster ved siden af. Besøg også Armagnac-museet, der udstiller præservativer gennem historien (kondomer). Der er marked onsdag og lørdag formiddag. Der ligger en aquapark med swimmingpool ca. 1 km fra havnen, samt en golfbane ca. 19 km derfra. Besøg eventuelt Chateau Monluc ca. 9 km fra byen, hvor du kan smage den berømte Pousse-Rapiere likør. Armagnac-museet er absolut også et besøg værd. Museet er åbent hver dag undtagen tirsdage mellem klokken 10.00–12.00 og 15.00–18.00. Nyd en drink og eller smagning af Armagnac på Larresingle Papelroey og/eller spis middag på Les Jardin de la Baïse eller i Hotel Continental lige ved siden af havnekontoret. I Hotel Continental kan man spise både ude og inde, og deres køkken er typisk Gascogne-specialiteter og oksekød. I byen er der flere supermarkeder og mange forretninger, cafeer og specialforretninger. Ved ankomst: Læg til ved havnekontoret, hvor du har adgang til el og vand.
Read more

Agen

Agen er hovedstaden i Aquitaine og hjemsted for svesker (prune). Byen er berømt for svesker – prøv dem fyldte, i chokolade m.m. Besøg den gamle bydel med de romanske kirker og gå tur gennem byens smalle gader, hvor man ser rester af de oprindelige bymure. Der er en fantastisk udsigt fra akvædukten langs Garonne-floden. Der er stort lokalt marked hver dag i byen, samt et friluftsbad til offentlig benyttelse. Besøg kunstmuseet med malerier af bl.a. Goya. I juli og august er der gratis koncerter på Place de la Marie. Besøg Walibi vand- og oplevelsespark 5 km fra byen. I juli og august går der bus dertil fra banegården. Der er flere supermarkeder og gode forretninger i denne store by. Læg til i havnen og henvend jer hos havnemesteren – det koster penge at overnatte, men så er der også mange faciliteter.
Read more

Valence D'agen

Valence D'agen er en bastide-by bygget i røde sten. Det anbefales at besøge Notre Dame-kirken, byens haver og de gamle vaskehuse fra 1660. Det offentlige friluftsbad er åbent i juli og august, og i byen finder du også en 9-hullers golfbane. Besøg eventuelt byen Auvillar 6 km derfra – byen anses for at være en af de smukkeste byer i Frankrig, har et rundt, og har et rundt, overdækket marked hvorfra man har en fantastisk udsigt. Læg til ved pontonerne – du finder vand og el på kajen.
Read more

Moissac

Moissac ligger smukt med kanalen, som flyder gennem byens centrum. Moissac ligger på pilgrimsruten til St. Jaques de Compostella. Man kan få en guided rundtur i byen. Byen er berømt for sit Benediktiner-kloster bygget ml. 628–648 - arkitekturen er blandt den fineste romanske arkitektur i regionen. Gå en tur langs flodbredden, og se hvordan floden adskillige gange har oversvømmet selve byen, men har skånet klosteret. Der er lokalt marked lørdage og søndage. Nærmeste friluftsbad er i Cacor. Man kan sejle et kort stykke på floden Tarn, men med største forsigtighed og ved at følge afmærkningerne nøje. Alternativt kan man blot nyde udsigten til floden, når kanalen krydser Tarn-floden. Der er flere supermarkeder i byen. Ved ankomst kan du lægge til ved kajen på højre eller venstre side. Der er toilet og bad ved havnekontoret.
Read more

Castelsarrasin

Besøg kirken St. Savior fra det 12. århundrede med det bemærkelsesværdige orgel og inventar. Lamothe Cadillac, grundlæggeren af byen Detroit, boede i byen mellem 1702-1730. Den kendte bil Cadillac er i øvrigt opkaldt efter ham. Besøg hans hus i St. Nicolar de la Grave 3 km fra PK 69 før Moissac. Der er marked i byen torsdag og lørdag formiddag. Cykel en tur til Belleperche-klosteret, 6 km fra Castelsarrasin og 12 km fra Moissac. Åbent hver dag i sommermånederne undtagen mandage. Klosteret er smukt restaureret, og var et af de rigeste cistercienserklostre i det sydvestlige Frankrig. I byen er der flere supermarkeder og andre forretninger. Læg til på højre eller venstre bred; toilet og bruser, el og vand ved havnekontoret.
Read more

Montech

Montech giver anledning for mange, gode traveture langs Canal des Deux-Mers bredder. Den gamle bydel er bygget med de typiske røde sten og delvist bindingsværk. Der er en kirke fra det 15. århundrede med 17 klokker og et enestående orgel. De mere aktive kan besøge Foret d´Agre, hvor man kravler gennem træer på tove og rebstiger; åben hver dag i juli og august og ellers i weekender (3,5 km fra Montech). Oplev ”vandelevatoren” i arbejde – den er konstrueret således, at større både kan undgå flere sluser. Der er markedsdag i byen hver torsdag formiddag. Vil du hellere ud at spise, kan du få en klassisk, fransk middag serveret på La Saison d'Eclusier, med gourmetmenuer i weekenden og en ny menu hver dag. Læg til i havnen, hvor der også er adgang til el og vand.
Read more

Buzet

Buzet er en by med rigtig gode restauranter og vinslotte med gratis vinsmagning. Her er marked hver fredag formiddag. Der afholdes også en stor vinfestival i august måned. Prøv en eller flere af følgende restauranter: Restaurant Au Bord de l'Eau på havnefronten: hyggelig atmosfære, åben dagligt, anbefales for deres salater, grillretter og isdesserter.  Le Vigneron i hovedgaden: autentisk fransk atmosfære med et godt fransk køkken, åbent hver dag undtagen søndag aften og mandag. Le Goujoni, Buzet by; moderne atmosfære og køkken med lokale specialiteter, lukket tirsdag og onsdag. Der er et supermarked i hovedgaden. Læg til i havnen, hvor der er adgang til vand og el.
Read more

Vianne

Vianne er en bastideby fra det 12. århundrede med en romansk kirke og en 1 km lang - og stort set intakt - bymur. Besøg kirken og det berømte glaspusteri, som blev grundlagt helt tilbage i 1928. På den lille landsbyplads er der et mindre supermarked, samt en slagter, bager, kiosk og nogle butikker med kunsthåndværk. Læg til ved hovedkajen, hvor der er gratis el og vand.
Read more

Montauban

Montauban er en velbevaret by med en bro fra det 14. århundrede samt en lille kirke fra det 13. århundrede. Besøg rosenhaven med mere end 12.000 rosesorter. Der er marked i byen lørdag og onsdag formiddag. Byen rummer både på en indendørs og udendørs swimmingpool, samt en 9-hullers golfbane nord for byen. I selve byen finder du flere gallerier, som er et besøg værd.  På Place Nationale er der mange caféer, som frister med en aperitif. Ligeledes er der mange restauranter i forskellige prisklasser. F.eks. restaurant Le Lion d'Or; 22 Avenue de Mayenne som serverer mad tilberedt af friske locale produkter; La Mareyeur; 100 Av Nègrepelisse, som har fisk som specialitet; Restaurant La Cuisine d'Alain; 29 Ave Roger Salengro for en gastronomisk og elegant middag med forfinet kreativitet. Læg til ved den venstre bred, hvor man har adgang til vand og el på kajen.
Read more

Le Mas-d Agenais (Le Boat)

Le Boat base in Aquitaine - Le Mas D’Agenais is an old roman town, full of history. Make a stop at the crossroads Saint-Jacques de Compostelle, an area that has played a major role in the countrys historical development. 
Read more

Castelsarrasin (Le Boat)

Le Boat port - in beautiful Castelsarrasin in Aquitaine.
Read more

Buzet-sur-Baise (Nicols)

Nicols port in Buzet-sur-Baise
Read more

Agen (Locaboat)

Locaboat harbor - The port with good access to restaurants and near the airport.
Read more

Valence-sur-Baise (Locaboat)

Locaboat port - Port with opportunities to shop around and find a restaurant.
Read more

The Waterway Guide - Aquitaine

Kanalkort

Waterway Guide 12:
Le Canal de Garonne, Le Canal de Montech, Baïse, Le Lot

Remember to order a waterway guide along with your holiday.

We offer price guarantee. Call us at +45 3916 3344